Mihai Stănişoară: Din depozitul de armament nu s-a furat niciun fel de muniţie

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Cel mai mare furt de armament comis vreodată într-o unitate militară aduce România în alertă. Zeci de poliţişti, jandarmi, militari şi angajaţi ai serviciilor secrete au fost mobilizaţi pentru acest caz.

Din depozitul de la Ciorogârla a dispărut un întreg arsenal: pistoale-mitralieră AKM-47, pistoale TT şi Carpaţi şi o mitralieră cu afet.

În Bucureşti şi în opt judeţe din ţară au fost instituite filtre. Ipotezele vehiculate până în momentul de faţă merg de la un furt, cu sau fără complicitatea celor din unitate, în scopul vânzării armelor, până la o acţiune a unei grupări teroriste coordonată din afara României.

În ediţia de joi a emisiunii "Realitatea te priveşte", Mihai Stănişoară, ministrul Apărării, a dat, în exclusivitate, o serie de amănunte în cazul furtului de arme de la depozitul de armament al unităţii militare din Ciorogârla.

"Ce s-a întâmplat este un eveniment deosebit de grav", a spus Mihai Stănişoară. "La această oră sunt dispuse măsuri de întărire a pazei depozitelor şi magaziilor în aşa fel încât asemenea evenimente să nu se mai întâmple", a completat ministrul.

Miercuri, după anunţarea evenimentului, la locul faptei a sosit Procuratura Militară care a interzis accesul în zonă pentru a putea desfăşura prelevarea de urme şi de indicii. Inventarul depozitului s-a terminat în cursul serii.

"Nu s-a furat niciun fel de muniţie", a declarat ministrul Apărării în cadrul aceleiaşi emisiuni, din simplul motiv că muniţia nu se depozitează în acelaşi loc cu armele, fapt care face puţin probabilă folosirea armelor furate până la găsirea făptaşilor.

Galerie video

M. Stănişoară: Este puţin probabilă folosirea armelor furate până la găsirea făptaşilor.
M. Stănişoară: Este puţin probabilă folosirea armelor furate până la găsirea făptaşilor.
Ajută autorităţile statului cu informaţii utile pentru descoperirea armelor şi Realitatea TV îţi va premia spiritul civic!
Ajută autorităţile statului cu informaţii utile pentru descoperirea armelor şi Realitatea TV îţi va premia spiritul civic!

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?