Mihai Şora, mesaj către generaţia mai tânără, pentru ziua de duminică

 
Mihai Sora
Mihai Sora

Mihai Şora, 102 ani, a trimis un mesaj către generaţia mai tânără, cu ocazia alegerilor de duminică, 26 mai.

Filosoful i-a îndemnat pe toţi să mearegă la vot.

"Dragi prieteni, vorbiţi cu cei din jur, cu părinţii, cu bunicii, cu prietenii voştri, să iasă la vot. Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democraţie decât nepăsarea. Nepăsarea înseamnă să nu fii sensibil la soarta ţării tale şi a semenilor tăi. Când nu-ţi pasă de viaţa celor din jurul tău, de fapt nu-ţi pasă nici de viaţa ta: nu trăieşti în peşteră, printre lilieci şi coleoptere; trăieşti printre oameni şi de soarta lor depinde şi soarta ta. Nu poţi fi – tu, singur! – fericit şi împăcat dacă cei din jurul tău suferă, dacă nu au acces la o educaţie decentă, dacă se chinuie în spitale insalubre, dacă mor sfârtecaţi în accidente pe şosele desfundate, dacă sunt hărţuiţi în fel şi chip de incompetenţă, rea-voinţă, de hoţie şi netrebnicie. Mergeţi la vot şi luaţi-i cu voi şi pe nehotărâţi, pe leneşi, pe uituci, pe lasă-mă-să-te-las şi pierde-vară", a postat Mihai Şora pe Facebook.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Rezistenta
26 May 07:00
Eu zic ca votul reprezinta un act individual, acum ca partidul va indoctrineaza astfel incat sa mergeti la vot cu toata scara de bloc inclusiv cu puerde vara si alti oligofreni din cartier nu va deosebeste cu nimic de condamnarea lui Dragnea. Cu toate ca ai 100 de ani, ai ales sa incui cu slogane platite in loc sa lasi in urma macar experienta dobandita in acesti ani traiti, ca ma gandesc ca nu ai trait degeaba.
Răspunde
0 0
Dan
25 May 21:24
Tot asa ai facut si dumneata cand ai venit de la Paris ca sa fii, neaparat, in guvernul ANA PAUKER ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Răspunde
0 0
Mitica Ion
25 May 17:18
Unde era nene ăsta pe timpul domniei lui Basescu, îl țineau aia congelat sau la naftalina? Acum este modelul generației tinere, ca și actorul ratat Calinescu, pardon bucătarul ratat sau iarăși pardon, patronul ratat, de fapt cred ca a vrut sa se facă omul orchestra dar nu i-a reușit niciun instrument cu excepția sexofonului. .. :))) Stați moșilor în banca voastră, fiecare generației și găsește propriul drum, generația tânără a anilor ăstia de democrație extrema, vor totul de la stat, gratis dar își vând pielea ca în capitalism, pe bani buni, aici statul îi educa gratis și prestează dincolo, ăia de acolo dau sute de mii de euro pe educație, perindivid și abia de apuca sa-și plătească educația pana la pensie, ce sa mai zic sa-și cumpere case ca aici...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?