Mihai Șora, primit cu aplauze în Piața Victoriei

 
Mihai Sora, sâmbătă în Piața Victoriei
Mihai Sora, sâmbătă în Piața Victoriei
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Sora, sâmbătă în Piața Victoriei Mihai Sora, sâmbătă în Piața Victoriei

Filosoful Mihai Șora, ajuns la venerabila vârstă de 101 ani, a revenit și sâmbătă în Piața Victoriei, în ciuda riscului de a izbucni un nou atac cu gaze lacrimogene din partea Jandarmeriei.Fiolosoful Mihai Șora, care se recuperează după o operație din cauza unor probleme la colecist, a fost prezent, ca de fiecare dată, și la protestul de vineri din Piața Victoriei și reușit să scape fără probleme medicale după valul de gaze .

Sâmbătă seara, Mihai Șora a fost primit cu aplauze și simpatie de protestatari, după orele 22.00 când a ajuns în piață.

Mihai Șora îi îndemnase de vineri pe bucureșteni să nu stea în case, "măcar din respect" pentru cei din diaspora.

El a vorbit în mesajul de vineri dimineață despre românii pelcati peste hotare și cât de important e gestul lor de a reveni pentru a-și arată nemulțumirea față de direcția țării lor, și făcea apel la bucureșteni le iasă alături în număr cât mai mare.

"M-am gândit deseori la ziua aceasta. Și, de fiecare dată, cu strângere de inimă: oamenii care vin să protesteze împotriva hoției, a corupției ucigașe, oamenii aceștia care trăiesc, chinuiți de dor, departe de casă, sunt, poate, aceiași care au stat odinioară la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, așteptând să voteze. Legea electorală a rămas tot beteagă, de hoți și mârșavi încă n-am scăpat, țara înapoi nu ne-am luat-o, dar unii dintre noi mai stăm în picioare.

Cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertății, care știu ce înseamnă munca cinstită și demnitatea. – Stelele fixe ale oricărui om întreg.
Oamenii aceștia vin acasă pentru că își iubesc țara, pentru că le pasă.
Iar voi – bucureșteni care ați obosit și v-ați pierdut speranța – ar trebui să fiți astăzi în Piață măcar din respect pentru ei, dacă nu din dragoste pentru țara voastră", scria filosoful vineri dimineață.

Momentul sosirii în Piața Victoriei, sursa You Tube / Dan Tapalaga

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?