Mihai Chirica, după excluderea din PSD: "E o comandă politică venită direct de la Dragnea"

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi,  a fost exclus din PSD. Decizia a fost luată de organizaţia PSD Iaşi. Au fost 18 voturi "pentru", din 22, pentru excludere. Edilul  a declarat, în exclusivitate pentru Realitatea Tv, că decizia de astăzi a venit direct de la Bucureşti, de la Liviu Dragnea.După o şedinţă care a durat aproximativ trei ore, BPJ al PSD Iaşi a decis excluderea din partid a primarului PSD Mihai Chirica, a viceprimarului de Iaşi, Gabriel Harabagiu şi a fostului deputat Sorin Iacoban. În favoarea excluderii au votat 18 din cei 21 de membri ai BPJ.

Înainte ca membrii BPJ să-şi exprime votul, primarul Chirica, dar şi ceilalţi doi membri ai filialei au fost invitaţi să părăsească sala, astfel că verdictul s-a dat în absenţa acestora. Mihai Chirica a spus la ieşirea din sală că a făcut apel la unitate şi că a venit la întrunire cu intenţia de a coase fractura existentă în cadrul organizaţiei.

"Mi-am spus punctul de vedere şi am afirmat că vrem să refacem unitatea partidului. Am venit cu intenţia de a coase fractura din partid şi nicidecum de a o lărgi şi mai tare. Au copiat o soluţie de la centru, probabil de acolo a venit şi dispoziţia excluderii. Nu mă sperie acest lucru, nu-mi schimbă viziunea despre social-democraţie", a afirmat primarul Mihai Chirica.

Şedinţa BPJ era programată iniţial pentru joi, însă a fost amânată în ultimul moment.

Surse din cadrul PSD Iaşi susţineau că, pe de o parte, nu toţi membrii Biroului Permanent se aflau în oraş în ziua respectivă, dar, pe de altă parte, au apărut informaţii că susţinătorii lui Chirica din partid plănuiesc organizarea unei acţiuni de susţinere a edilului de Iaşi chiar în faţa localului unde era programată şedinţa.

Potrivit conducerii PSD Iaşi, săptămâna viitoare se va întruni Comitetul Executiv Judeţean al organizaţiei, care va lua decizia finală în cazul primarului de Iaşi. Surse din PSD Iaşi susţin că "nu mai există cale de întors" şi că Mihai Chirica va fi exclus din PSD întrucât a făcut rău partidului, prin declaraţiile sale critice, în mod repetat, la adresa conducerii PSD.

Comisia de etică a PSD Iaşi a propus, marţi seară, Biroului Permanent Judeţean al partidului excluderea primarului Chirica din PSD, ca urmare a atacurilor repetate pe care acesta le-a avut la adresa liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea. Chirica este încrezător în privința păstrării funcției.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?