Microsoft a afişat un profit trimestrial peste estimări, pe fondul reducerii cheltuielilor

 
FOTO: wikipedia.org
FOTO: wikipedia.org
Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a afişat o scădere mai redusă decât se estima a profitului net din primul trimestru fiscal, după ce a redus costurile pentru a compensa scăderea vânzărilor.
Profitul net a scăzut în primul trimestru la 3,57 miliarde dolari, sau 40 cenţi/acţiune, depăşind media estimărilor, de 32 cenţi/acţiune. Veniturile, excluzând suma de 1,47 miliarde dolari amânată pentru trimestrul următor, au fost de 12,9 miliarde dolari, a anunţat compania.

Microsoft a realizat în acest an primele disponibilizări masive şi a tăiat cheltuielile pe călătorii de afaceri, pentru a face faţă scăderii sumelor cheltuite de clienţi.


Compania a mai fost avantajată şi de creşterea vânzărilor de computere personale pe parcursul celor trei luni analizate, după trei trimestre consecutive de declin.

"Nu pot controla veniturile, însă pot controla fundamentele. Au gestionat foarte bine costurile pe parcursul trimestrului. Toată lumea este mai prudentă cu cheltuielile", a declarat Sid Parakh, analist în cadrul McAdams Wright Ragen.

Analiştii prevedeau vânzări de 12,4 miliarde dolari pentru trimestrul ce s-a încheiat la 30 septembrie. În primul trimestru al anului fiscal anterior, profitul net a fost de 4,37 miliarde dolari, sau 48 cenţi/acţiune, iar vânzările au însumat 15,1 miliarde dolari.

Microsoft, care din luna ianuarie nu mai oferă previziuni de câştiguri, nu a oferit perspective clare pentru trimestrul în curs, precizând doar că va avea cheltuieli operaţionale mai mici decât anunţase anterior.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?