Mișcarea "vestelor galbene" de la Paris - inspirație pentru proteste într-o altă capitală europeană

 

Aproximativ 60 de persoane au fost arestate după proteste violente inspirate de mişcarea "Vestelor Galbene" care au avut loc vineri la Bruxelles, în cursul cărora două maşini de poliţie au fost incendiate, informează site-ul publicaţiei The Financial Examiner.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii care au aruncat cu pietre şi alte obiecte înspre forţele de ordine.

Mai mult, protestatarii au răsturnat şi incendiat două maşini de poliţie.

Ilse Van De Keere, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei din Bruxelles, a declarat că aproximativ 300 de persoane au participat la incidentele violente, până în acest moment fiind arestate aproximativ 60 de persoane sub acuzaţia de perturbare a ordinii publice.

Mulţi dintre protestatari aveau la ei obiecte considerate periculoase, inclusiv leviere şi sprayuri cu piper, şi purtau măşti de gaze.

Mişcarea "Vestelor Galbene", care protestează faţă de majorarea preţurilor la carburanţi şi faţă de erodarea nivelului de trai din Franţa, a căpătat o amploare naţională în această ţară şi se pare că a inspirat proteste antiguvernamentale şi în Belgia şi Olanda, deşi niciuna din cele două ţări nu a propus majorarea taxelor pentru carburanţi - scânteia care a provocat amplele manifestaţii de la Paris şi din alte oraşe franceze.

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi sâmbătă la Bruxelles după ce violenţele de vineri. Mai mulţi protestatari s-au strâns la Bruxelles în faţa sediilor unor instituţii ale Uniunii Europene, care sunt închise sâmbătă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?