Mișcare decisivă din partea OMV! Austriecii au preluat unul dintre cele mai mari zăcăminte din Rusia

 

Grupul austriac OMV a finalizat o tranzacție privind preluarea unei participații de 24.99% la zăcământul Yuzhno Russkoye, unul dintre cele mai mari zăcăminte de gaze naturale din Rusia, de la grupul german Uniper. Tranzacția îi va majora producția de hidrocarburi din rusia cu aproape un sfert, a anunțat, vineri, propietarul grupului OMV Petrom.

Amplasat în regiunea Yamal-Nenets, vestul Siberiei, zăcământul Yuzhno Russkoye este unul dintre cele mai mari zăcăminte de gaze naturale din Rusia. Producția actuală se ridică la 25 de miliarde metri cubi pe an, iar zăcământul reprezintă principala sursă de alimentare a gazoductului Nord Stream, care aprovizionează direct Germania cu gaze rusești. Printre co-proprietarii zăcământului se află Gazprom (40%) și Wintershall, divizie a BASF, cu o participație de 35%, scrie Flux24.ro.

OMV deține aproximativ 51.01 din acțiunile OMV Petron, în timp ce statul român deține 20.64%, Fondul Propietatea 18.99%, iar 9.36% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?