Meteorologii avertizează, fenomene extreme ca cele din Grecia sunt posibile și în România

 
Furtuna Halkidiki Nea Plagia
Furtuna Halkidiki Nea Plagia
Furtuna Halkidiki Nea Plagia Furtuna Halkidiki Nea Plagia Furtuna Halkidiki Nea Plagia

Meteorologii avertizează că România va fi lovită, în weekend, de un front de vreme instabilă, dar este încă prematur de anticipat fenomene de intensitatea celor din Grecia. Directorul general ANM, Elena Mateescu, a declarat joi seară că este posibil, totuși, ca  ciclonul care a lovit insulele elene să avanseze spre zona Mării Negre.

”Prognoza meteorologică indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică mai ales pentru partea de vest, centru și zona de munte, în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal, cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad mai mare de instabilitate în cea mai mare parte a țării, cu cantități mai mari de precipitații în special în est și sud-est. În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă, dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenome meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

„Dacă poziția ciclonului va fi în special pe traiectoria de sud-vest, în condițiile în care avem și raport de umezeală din bazinul vestic al Mării Negre, este posibil să vorbim de o intensificare în această parte a țării”, a mai precizat directorul ANM, precizând însă că ar fi prematur să se facă comparație cu fenomenul care a lovit miercuri Grecia.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?