Vreme caniculară, maxime de 38 de grade! Când se întorc vijeliile

 
Vreme caniculară, maxime de 38 de grade! Când se întorc vijeliile
Vreme caniculară, maxime de 38 de grade! Când se întorc vijeliile

Astăzi, în zonele de câmpie și de podiș, pe arii extinse, se va menține vremea caniculară și disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 38 de grade, mai scăzute pe litoral, unde se vor situa între 27 și 30 de grade. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări in sud si est.

În Capitală, dimineata 18...20 de grade. Pe parcursul zilei, vremea caniculară va persista, în orele amiezii disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Maxima la amiaza, in jur de 36 de grade.

Miercuri, vremea se va răci, mai accentuat în Banat, în Crișana și în Maramureș, dar se va menține deosebit de caldă în restul ţării, izolat caniculară în Oltenia și în Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 24-25 de grade în vest și 35 de grade în sud, la Giurgiu şi Călăraşi. În regiunile vestice, nordice, centrale, la deal și la munte gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere treptată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări scurte ale vântului și vijelii. Se vor înregistra cantități importante de apă, iar pe suprafețe mici va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil.

În Capitală, cerul va fi mai mult senin. 18-19 grade dimineata si temperatura maximă 33...34 de grade.

Joi, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în mare parte din ţară. În zonele de deal și de munte, precum și în regiunile centrale și de nord-est, iar după-amiaza local și în sud și în sud-est vor fi averse și descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai insemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime, în scădere față de miercuri și în regiunile extracarpatice, se vor încadra între 21 de grade la Miercurea Ciuc și 31 de grade la Giurgiu.

În Bucureşti, vremea se va răcori. 18-19 grade dimineata si 27-28 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?