Meseria de mamă, echivalentă cu... 2,5 locuri de muncă cu normă întreagă

 
Meseria de mamă, echivalentă cu... 2,5 locuri de muncă cu normă întreagă
Meseria de mamă, echivalentă cu... 2,5 locuri de muncă cu normă întreagă

A fi mamă nu este un lucru tocmai uşor. Însă, părerile sunt împărţite atunci cînd vine vorba despre ceea ce face o mamă acasă, cu puiul sau cu puii ei. O nouă cercetare realizată în Statele Unite ale Americii a arătat că o mamă muncește în medie 98 de ore pe săptămână, de două ori mai mult decât media în ceea ce privește programul de muncă săptămânal. În cadrul studiului, specialiștii au analizat programul zilnic în cazul a 2.000 de mame care s-au întors la locul de muncă și care aveau copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, arată www.mummypages.co.uk.

Rezultatele obținute au arătat că ziua de lucru începe pentru cele mai multe dintre mame la 6.23 și se termină după 20.30. Mai mult, chiar și în timpul lor liber mamele obișnuiesc să facă lucruri pentru copii sau sarcini ce țin de locuință, iar zilele de weekend sunt de cele mai multe ori similare cu cele din timpul săptămânii.

Concluziile studiului au mai arătat că o mare parte dintre mamele participante spun că au în medie o oră și șapte minute pe zi doar pentru ele, acest interval fiind considerat timp liber. Iar acest timp îl petrec fie făcând un duș, fie unele treburi casnice mai ușoare.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?