Mesajul sinistru din spatele posterului ”Keep Calm and Carry On”

 

Milioane de oameni au folosit acest poster pe rețelele de socializare și nu numai, dar puțin știu ce mesaj se ascunde în spatele îndemnului.

Posterul ”Keep Calm and Carry On” a fost produs în masă abia începând din anul 2008, deși a fost creat în 1939, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu scopul de a ridica moralul britanicilor în contextul amenințării naziste.

Mesajul puternic, scris cu alb pe un fundal roșu, sub coroana Regelui George al VI-lea, și-a pierdut în timp sensul originar, deși comentatorii au încercat să lege revirimentul posterului de un alt moment dificil în istoria recentă, criza economică din 2008-2009.

Departamentul responsabil cu propaganda creat de guvernul britanic a desenat la sfârșitul anului 1939 trei postere cu mesaje mobilizatoare, însă ”Keep Calm and Carry On” nu a fost niciodată expus, scrie click.ro.

Celelalte două, care făceau apel la curajul, buna-dispoziție și determinarea britanicilor, avertizând că libertatea le este pusă în pericol, au fost expuse în autobuze și în vitrinele magazinelor, într-un moment foarte dificil pentru englezi.

Singuri în fața celui de-al Treilea Reich, cu o armată epuizată după prăbușirea Franței, în iunie 1940, englezii se pregăteau pentru o invazie terestră a trupelor germane (Operațiunea Leul de Mare).

După înfrângerea forțelor aeriene naziste în Bătălia Angliei (10 iulie – 31 octombrie 1940), această temută invazie nu a mai avut loc, iar posterul ”Keep Calm and Carry On”, gândit pentru a fi difuzat pe scară largă în timpul acestui presupus atac, a fost abandonat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?