Mesajul NATO la 100 de ani de la Marea Unire

 

România Mare nu mai este astăzi doar o simplă națiune. Contextul politic extern a înscris țara noastră pe lista dialogului internațional. 

În urmă cu 14 ani, România devenea membră NATO și subscria, astfel, celei mai puternice reguli de apărare comună: toți pentru unul și unul pentru toți!

Au urmat zeci de misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan, antrenamente comune, discuții la cel mai înalt nivel despre alocarea bugetului pentru Apărare și strategii care au creat cel mai puternic bloc militar din epoca noastră. Astăzi, militarii români sunt apreciați în toate țările NATO și au devenit gazde importante pentru Alianță.

Avem trei comandamente cu rol internațional. Două în București și unul la Craiova. Iar străinii pe care NATO îi trimite cu misiuni în România sunt pur și simplu fascinați de puterile nebănuite ale acestei țări din Sud-Estul Europei!

Vezi materialul în VIDEO!

Reporter: Andreea Dăscălescu

Imagine: Mihai Angiu

Montaj: Beatrice Mihalache

 

----

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?