Mesajul din Cosmos a fost decodat, la 11 ani după ce a fost primit. Uluitor

Kepler caută exo-planete locuibile
Kepler caută exo-planete locuibile

Cercetătorii de la SETI (un institut de cercetare a semnalelor extraterestre cu sediul în Virginia) au descoperit că mesajul captat de instalaţiile ultraperformante din Porto Rico în 2007 este un zgomot venit de la 3 miliarde de ani lumină.Sunetul bizar FRB 121102 a fost analizat îndelung şi informaţiile au fost comparate ulterior cu alte 200 de semnale fonice înregistrate din Cosmosul îndepărtat.

Astfel s-a descoperit că este foarte posibil să fie vorba de explozia unei stele neutronice aflate la 3 miliarde de ani lumină distanţă de Terra sau de apariţia unei găuri negre.

Între 2007 şi 2012 mulţi oameni de ştiinţă au crezut că poate fi vorba de o formă de comunicare venită din zone ascunse ale Universului. Motivul pentru care s-a crezut asta a fost faptul că sunetul avea o „linearitate aparte".

Un „mesaj" similar a fost detectat şi de observatorul Park din Australia, în 2001, potrivit click.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?