MESAJE DE FLORII: Trimite o urare de Florii celor dragi

MESAJE DE FLORII: Trimite o urare de Florii celor dragi 
MESAJE DE FLORII: Trimite o urare de Florii celor dragi  / FOTO: tcote.org

MESAJE DE FLORII, SMS-URI DE FLORII, URĂRI DE FLORII. Duminica Floriilor este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. REALITATEA.NET îţi dă câteva sugestii de mesaje, sms-uri şi urări de Florii.

MESAJE DE FLORII: Ce le urează Băsescu şi Ponta sărbătoriţilor

 

Mesaje emoţionante de Florii

MESAJE DE FLORII, SMS-URI DE FLORII, URĂRI DE FLORII


Trandafirii pe care i-ai adunat in cununa vietii tale, lasa-i astazi sa se impleteasca intr-un buchet al implinirii. Fie ca florile iubirii sa-ti impodobeasca viata si sa-ti vezi implinite toate dorintele.

Iti doresc o ora de liniste, o zi de pace, o saptamana de soare, un an de iubire, un veac de sanatate si un mileniu de bani. La Multi Ani!

Daca toata lumea iti doreste ca aceasta zi sa fie una minunata, eu iti urez ca toate zilele ce urmeaza sa fie pline de bucurii si realizari astfel incat acest nou an sa iti umple sufletul de voie buna. La multi ani!

Sa ai o zi frumoasa. Sa te bucuri de numele pe care-l porti, sa fii fericita, iubita si bucuroasa. La Multi Ani!

Apropiidu-se o mare zi de sarbatoare, Sf.Maria si ziua numelui tau, primeste din partea mea multe urari de bine, sanatate, mult noroc si implinirea tuturor dorintelor! Dumnezeu sa te calauzeasca in tot ceea ce faci. LA MULTI ANI!
O zi frumoasa este maine, o zi frumoasa pentru tine. O floare si un sincer La Multi Ani! Sa cresti mare si frumoasa si sa fii si sanatoasa.

De Sfanta Maria, zi sfanta, sa se rasfranga asupra ta bunatatea si dragostea ce izvorasc dintr-o inima mare si iubitoare.

Onomastica fericita! Ziua numelui sa fie luminoasa si sa se prelungeasca in multe altele aducatoare de bucurii. LA MULTI ANI!

SMS-URI DE FLORII

Asa cum florile sunt semne ale primaverii, asa este si acest mesaj un semn ca tin la tine! La Multi Ani!

Esti cea mai frumoasa dintre toate florile de pe Pamant! La Multi Ani!

Deoarece reprezinti pentru mine frumusetea unei orhidei, gingasia unui ghiocel si parfumul unui trandafir, iti urez un sincer "La Multi Ani!"

Nicio floare nu se compara cu frumusetea ta! La Multi Ani!

Nici toate florile din lume n-ar fi de ajuns sa iti demostreze cat de mult tin la tine! La Multi Ani!

FLORIILE deschid săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti, cunoscută sub numele de "Săptămâna Mare", după cele 40 de zile de post.

Din punct de vedere liturgic, din aceasta zi începe Săptămâna Patimilor, în amintirea cărora în biserici se oficiază în fiecare seară Deniile, slujbe prin care credincioşii îl "petrec" pe Hristos pe drumul Crucii, până la moarte şi Înviere, a explicat pentru MEDIAFAX, părintele Constantin Stoica.


De Florii se mănâncă peşte, fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri.
Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Iisus Hrisos îşi arată din nou minunile, înviindu-l pe Lazăr, la patru zile de la moarte. După această minune, mulţimile strânse la porţile cetăţii l-au întâmpinat cu flori şi l-au aclamat pe Mântuitor, la intrarea în Ierusalim. Sâmbăta din ajunul sărbătorii este cunoscută şi ca Moşii de Florii, când se fac pomeniri pentru sufletele celor decedaţi, încheindu-se acum Sărindarele, adică pomenirea morţilor făcută în fiecare sâmbătă din Postul Mare. Sărbătoarea Floriilor este una de bucurie pentru întreaga creştinătate, dar cu înţelegerea faptului că zilele ce urmează sunt unele ale tristeţii.

În fiecare an de Florii se fac procesiuni, acestea rememorând intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, după ce cu o zi înainte îl înviase pe Lazăr din morţi. Mulţimea era atât de uimită de minune, încât era convinsă că a venit vremea regelui prevestit de profeţi. "Osana!", îi strigau pruncii, iar oamenii toţi adunaţi pe drum aşterneau în faţa Domnului hainele lor şi veneau să-L întâmpine cu ramuri de finic. Blând şi smerit, Iisus a intrat în cetate pe mânzul asinei. Acum, peste veacuri, pelerinii refac, pe jos, drumul triumfal, cu tristeţea care premerge Patimile Domnului, dar şi cu bucuria care prevesteşte Învierea Sa, mai spune părintele Stoica.

În prescripţiile iudaice se arăta că fiecare evreu trebuie să meargă măcar o dată pe an la Templul din Ierusalim, pentru a aduce jertfe lui Dumnezeu. Venirea lui Iisus cu o săptămână înainte de patimile sale şi de Învierea sa din morţi au fost profeţite cu mai bine de patru sute de ani înainte de sfântul proroc Zaharia, prin cuvintele "Bucură-te foarte fiica Sionului, veseleşte-te fiica Ierusalimului, căci iată Împăratul tău vine drept şi biruitor, smerit şi călare pe asin, pe mânzul asinei".

MESAJE DE FLORII PERSONALIZATE

Se apropie Duminica Floriilor, in care peste un milion de romani isi sarbatoresc ziua onomastica. Daca vrei sa spui unei persoane dragi "La Multi Ani", insa esti in pana de idei, Studentie.ro iti da o mana de ajutor! Iata cateva mesaje pe care pe care le poti trimite de Florii:

1. Asa cum florile sunt semne ale primaverii, asa este si acest mesaj un semn ca tin la tine! La Multi Ani!

2. Esti cea mai frumoasa dintre toate florile de pe Pamant! La Multi Ani!

3. Deoarece reprezinti pentru mine frumusetea unei orhidei, gingasia unui ghiocel si parfumul unui trandafir, iti urez un sincer "La Multi Ani!"

4. Nicio floare nu se compara cu frumusetea ta! La Multi Ani!

5 Nici toate florile din lume n-ar fi de ajuns sa iti demostreze cat de mult tin la tine! La Multi Ani!

6 Iti doresc sa fii mereu la fel de frumoasa, gingasa si delicata precum o floare! La Multi Ani! 

7. Esti cea mai pretioasa floare a vietii mele! La Multi Ani! 

8. 
Vesela
Iubita
Ocrotita
Respectata
Inteligenta
Creativa
Apreciata

9. 
Frumos
Laudat
Original
Rebel
Interesant
Nepretuit

10. De ziua ta, toate florile din lume sa iti ureze "La Multi Ani!"

11. Esti persoana care mi-a luminat viata si mi-a incalzit sufletul! La Multi Ani!

12. Frumusetea trandafirilor si gingasia narciselor palesc in fata ta! Esti cea mai pretioasa floare! La Multi Ani!

13. Cerul se insenineaza de fiecare data cand pasesti afara, vantul adie domol, iar pasarile ciripesc de indata ce te vad pe tine! La Multi Ani, floarea mea iubita!

14. In ziua dedicata tie, floarea vietii mele, iti zic un calduros "La Multi Ani!"

15. Fie ca viata ta sa se umple de caldura, lumina si dragostea pe care mi le-ai oferit mie! La Multi Ani, floarea mea iubita!

MESAJE FLORII PENTRU CEI DRAGI

Drumul vieţii tale să fie presărat cu flori, ghiocei ca să îţi păstrezi sufletul tânăr şi curat, trandafiri ca să fii veşnic iubită şi margarete pentru a-ţi aminti mereu să zâmbeşti. Eşti cea mai aleasă floare între flori!

Există flori în grădina mea, există flori în parc, dar nimic nu este mai frumos decât atunci când buzele noastre se întâlnesc în întuneric! Eşti cea mai frumoasă floare a mea!

Să primeşti flori de ziua ta, Să înveţi de la fiecare floare să iubeşti, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i laşi să te admire, să aduci bucurie şi sarbatoare. La mulţi ani!

Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară; pentru că eşti minunată, toate florile din lume îţi urează la mulţi ani!

Această zi să îţi aducă atât de multe flori încât să te pierzi printre ele şi tot atâtea declaraţii de dragoste! Tu eşti singura mea floare de pe pământ!

Pentru că eşti minunată, toate florile din lume urează “la mulţi ani!” unei alte flori.

Această zi este dedicată celui mai frumos lucru din lume: unei flori. La mulţi ani!

Aş vrea de aici să vii, în alte lumi senine, în dimineaţa de Florii, să mă cunun cu tine.

La mulţi ani, sănătate şi fericire! Să ciocnim un păhărel, celebrând un “Floricel”.

Eşti cea mai frumoasă floare dintre flori şi te iubesc enorm!

Dintr-o lume plină de flori tu eşti trandafirul meu şi vreau să rămâi mereu. La mulţi ani!

Îţi doresc ca această zi minunată de primăvară să fie urmată de altele mult mai frumoase şi mai deosebite, pline de bogăţie sufletească şi nu numai. La mulţi ani!

O zi frumoasă începe cu o floare. Viaţa este frumoasă pentru că tu exişti. La mulţi ani!

La muţi ani floricica mea! Să fii întotdeauna la fel de înfloritoare şi minunată!

Te iubesc floricel şi îţi doresc un la mulţi ani frumuşel!

 

FLORII, PROCESIUNE IMPRESIONANTĂ LA BUCUREŞTI

 Mii de credincioşi şi sute de preoţi au participat, sâmbătă, la pelerinajul de Florii din Capitală, cu ocazia căruia a fost oficiată prima slujbă la locul unde se construieşte Catedrala Mântuirii Neamului, Patriarhul Daniel spunând că poate, acum că se vede lucrarea, oamenii vor da bani pentru ea. Aproximativ 3.000 de credincioşi, dar şi în jur de 700 de preoţi s-au adunat, sâmbătă, în jurul platformei de beton, înaltă de patru metri, ce constituie nivelul zero al Catedralei Mântuirii Neamului, pentru a asista la slujba ce a precedat pelerinajul de Florii către Patriarhie.
Pe această platformă, a fost improvizat un altar, de unde au slujit Patriarhul Daniel şi episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor Varsanufie Prahoveanul, înconjuraţi de un sobor de 12 preoţi şi diaconi. Două cruci mari din crizanteme albe, cu postament din crengi de brad, au fost puse de-o parte şi de alta a altarului improvizat. Mulţimea de credincioşi a venit cu ramuri de salcie şi finic, cu flori şi, câţiva, cu icoane, spre a fi sfinţite.


Oamenii au început să se adune încă de pe la ora 14.00, adăpostindu-se de soarele dogoritor, care au apucat, pe sub copaci. Vorbeau despre apropatele sărbători, dar şi despre sărăcie şi speranţă. Schimbau impresii şi despre preoţime, bune şi rele, în funcţie de clericii din parohiile de unde proveaneau. Dar, despre viitoarea Catedrală a Mântuirii, nu aveau de zis decât lucruri bune.


"Sunt de acord cu această construcţie, pentru că eu am credinţă în Dumnezeu, şi nu în preoţi. Chiar dacă vorbim probabil de o sumă foarte mare, această construcţie este făcută să dureze, şi, pentru noi oamenii săraci, care nu îl avem decât pe Dumnezeu, catedrala reprezintă speranţa, mai ales că este făcută să dureze poate sute de ani de acum înainte", a spus o femeie. O altă enoriaşă consideră, de asemenea, că "este bine pentru poporul român că se construieşte o casă a lui Dumnezeu deosebită", argumentând că "românii sunt recunoscuţi drept un popor credincios care trăieşte după tradiţiile credinţei ortodoxe".


Cu toate acestea, femeia a criticat opulenţa pe care o afişează uneori clerul. "Noi, ortodocşii, murim de foame, şi ei trăiesc în lux, fără să le pese că au depus un jurământ al sărăciei. De-aia mulţi dintre noi, credincioşii, ne ducem în creierii munţilor, pe la pustnici", a spus aceasta. După slujbă, Patriarhul Daniel a rostit rugăciunea de mulţumire pentru lucrările realizate la infrastructura viitoarei catedrale: 16 metri de construcţie în pământ şi patru de la nivelul solului, din noiembrie 2010. Alte mulţumiri, de această dată pentru donaţiile pentru Catedrală, au fost exprimate la slujba de la Patriarhie, după pelerinaj. Astfel, Patriarhul Daniel a mulţumit, printre altele, primăriilor sectoarelor 1, 2, 3, 5 şi 6, punctând apoi că Primăria Sectorului 4 nu a donat până acum nimic, dar "are şansa s-o facă".
"Am vrut să fim acolo să vadă oamenii unde am ajuns cu lucrările. Poate până acum nu au dat bani pentru că nu se vedea lucrarea. Acum pot da, pentru că se vede", a mai spus PF Daniel, legat de oficierea primei slujbe în locul unde se va înălţa Catedrala Mântuirii. Pelerinajul până la Patriarhie a fost deschis de toacă, urmată de steaguri bisericeşti şi Sfânta Cruce, de diaconii cu cădelniţe, de preoţii împărţiţi pe protoieriile din Bucureşti şi Ilfov, preoţii de caritate din Bucureşti, dar şi consilierii şi vicarii eparhiali şi patriarhali. În continuarea procesiunii - icoana de mari dimensiuni simbolizând Intrarea Domnului în Ierusalim, pe care anul acesta a adus-o spre sfinţire Protoieria Ilfov Sud a fost purtată pe umeri de către clerici. Părintele Varsanufie Prahoveanul, a condus procesiunea, păşind în urma icoanei şi fiind urmat de Corul Seminarului Teologic Ortodox din Bucureşti, elevii seminarişti şi miile de credincioşi cu ramuri de salcie şi finic şi flori în mâini. La Patriarhie, PF Daniel i-a întâmpinat în alte haine, de culoare verde, explicând că acestea i-au fost dăruite de patriarhul Basarabiei. El a mai oficiat o scurtă slujbă, sfinţind icoana Intrării Domnului în Ierusalim, dar şi icoanele aduse de enoriaşi şi mai multe iconiţe mici pe care pelerinii să le poată duce acasă. "Iconiţele au fost sfinţite aici. Nu trebuie luate de preoţi să le dea celor care nu au fost la pelerinaj, ci doar celor prezenţi", le-a indicat PF Daniel clericilor care au împărţit iconiţele. Întreaga manifestare s-a desfăşurat fără incidente, pelerinii deplasându-se în ordine şi nefiind perturbaţi nici de cerşetori, nici de vânzători ambulanţi, obişnuiţi ai acestor evenimente, care, de acestă dată, nu şi-au făcut apariţia.

MESAJUL DE FLORII al lui Train Băsescu

Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis duminică, 28 aprilie a.c., un mesaj cu prilejul sărbătorii Floriilor. Vă prezentăm textul mesajului: „În duminica Floriilor, sărbătoarea intrării Domnului în Ierusalim, doresc să vă adresez cele mai calde gânduri și urări sincere de sănătate și bucurie. 
«La mulți ani» tuturor celor care își sărbătoresc ziua onomastică!”

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?