Mesaj ferm al SUA în criza declanșată de anularea alegerilor de la Chișinău

 

Departamentul de Stat al SUA a intervenit în criza din Republica Moldova pentru a sublinia că se așteaptă a un proces transparent al instanței fără intervenție politică, în cazul alegerilor anulate de la Chișinău.



Statele Unite monitorizează procedurile judiciare în curs de desfășurare pentru invalidarea rezultatelor alegerilor primăriei din 3 iunie de la Chișinău, se indică într-o declarație a Departamentului de Stat al SUA, citată de ZDG.md.

„Sfințenia alegerilor reprezintă fundamentul oricărei democrații și trebuie să respecte normele internaționale. Ne așteptăm ca guvernul moldovean să garanteze un proces transparent al instanței fără intervenție politică. În cazul în care se constată nereguli, solicităm tuturor părților să le abordeze într-un mod care respectă statul de drept și principiile democratice ale guvernării, inclusiv voința poporului exprimată prin alegeri”, se precizează pe site-ul oficial al instituției americane.

Reacția vine în urma deciziei Curții de Apel Chișinău, care a menținut hotărârea primei instanțe de nevalidare a mandatului de primar general al mun. Chișinău.

Andrei Năstase a câștigat alegerile din mun. Chișinău cu peste 52% din voturi. Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău nu au validat mandatul pe motiv că Andrei Năstase a făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?