Mesaj de la Bruxelles: "Să nu uităm pledoaria pe care o făcea Toader pentru eliberarea deţinuţilor"

 
Tudorel Toader, cine se scuză se acuză
Tudorel Toader, cine se scuză se acuză

Europarlamentara Monica Macovei se alătură altor patru foști miniștri ai Justiției care îl atenționează pe Tudorel Toader să nu își caute scuze pentru eliberarea deţinuţilor prin legea recursului compensatoriu."Toader şi PSD&ALDE sunt vinovaţi pentru eliberarea deţinuţilor prin legea recursului compensatoriu. Să nu-şi mai caute scuze!", spune Macovei într-un comunicat de presă.

Potrivit acesteia, încercarea lui Toader de a căuta alţi vinovaţi, care ar fi redactat anterior textul legii, este ridicolă şi este exact tactica aplicată de Dragnea care îi pune pe alţii să dea Ordonanţe de Urgenţe de care el "nu ştie".

"Chiar dacă legea a fost scrisă de altcineva, chiar dacă a fost aprobată când ministru era Iordache, pe Toader nu îl împiedica nimeni, după ce a ajuns ministru, să se opună ferm adoptării ei în Parlament. Şi nu uităm pledoaria pe care o făcea Toader pentru eliberarea deţinuţilor, pe motiv că penitenciarele sunt prea aglomerate.

PSD&ALDE, la fel, puteau respinge legea în Parlament dacă nu voiau să fie eliberaţi deţinuţii. Dar acesta a fost planul lor de la bun început, să adopte legea recursului compensatoriu, o formă de graţiere mascată, căci nimeni nu i-a obligat să aprobe legea.

Toader şi PSD&ALDE au eliberat un număr mare de deţinuţi într-o perioadă scurtă de timp, fără nicio pregătire şi astfel au determinat creşterea criminalităţii, Vina pentru cazurile de violenţă din ţară este şi a lor, oricât neagă", acuză Macovei.

Tudorel Toader, pledoarie finală din "boxa acuzaților". "Ministerul Justiției nu a fost de acord"

Foşti miniştri ai Justiţiei demolează scuzele pe care le-a găsit Tudorel Toader, în faţa valului uriaş de critici ca urmare a atrocităţilor comise de cei eliberaţi în baza legii recursului compensatoriui.

"Este gestul unui om care şi-a făcut un stil din a fugi de orice reponsabilitate", a afirmat fostul ministru Raluca Prună. "Legea, în forma finală, a fost rezultatul unui demers pompieristic, fără studii serioase", a afirmat şi Valeriu Stoica.

"Este o evidentă sfidare a tuturor criticilor venite din partea instituţiilor europene, a declarat şi Cristian Diaconescu, în direct la "Jocuri de Putere". "Dacă intr-adevăr ar fi preocupat de soarta Justiţiei, Tudorel Toader ar trebui să vină urgent cu un raport, în baza căruia să ceară modificarea legii", a afirmat şi Cătălin Predoiu, la "Jocuri de Putere".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ivan Turbinca
16 Jan 21:12
Errare humanul est ,perseverare,diabolicum 16 Jan 04:39
Legiferati,boieri dv si nu mai plângeti trecutul blestemat ! 16 Jan 04:31

Atentie, trol k g b ist care instiga la anarhie, violenta, la legiferare haotica impotriva logicii, realitatii dar, mai ales, IMPOTRIVA SIGURANTEI STATULUI !!! Dragi pesedisti, atentie la aghiutza ca nu va doreste binele !!!
Răspunde
0 0
Errare humanul est ,perseverare,diabolicum
16 Jan 04:39
Daca Ceausescu avea un merit,este ca o decizie politica se transforma in lege în maximum 2 ore ,la noi dl ministru nu are solutii la problemele politice de doi ani,ba ca una,ba cine e de vivna,ba frica de hastagi etc.Solutia este simplă :o ordonată de urgenta prin care sa se incrimineze fapta comisă ulterior de cei au beneficiat de recursul compensatoriu,cu o pedeapsă sporită si pedeapsa anterioară se recalaculează la spor.Oul lui Columb,dar ca sa cânte si Realitatea Tv.cu emisiuni suspendate pentru dezinformare.
Răspunde
0 0
Legiferati,boieri dv si nu mai plângeti trecutul blestemat !
16 Jan 04:31
Daca Ceausescu avea un merit,este ca o decizie politica se transforma in lege în maximum 2 ore ,la noi dl ministru nu are solutii la problemele politice de doi ani,ba ca una,ba cine e de vivna,ba frica de hastagi etc.Solutia este simplă :o ordonată de urgenta prin care sa se incrimineze fapta comisă ulterior de cei au beneficiat de recursul compensatoriu,cu o pedeapsă sporită si pedepsa anterioară se reclaculează la spor.Oul lui Columb,dar ca sa cânte si Realitaea Tv.cu emisiuni suspendate pentru dezinformare.
Răspunde
0 0
johnneil
15 Jan 17:35
Va veni vremea cand vor plati pentru tot ce au facut. Totul a fost o ambitie prosteasca. Au vrut sa demonstreze ca sunt cei mai tari si alti oamenii trebuie sa li sa inchine.
Răspunde
0 0
Efectele PSD
15 Jan 14:33
Problema: închisori prea aglomerate.
Soluție :construirea a mai multor închisori
Răspunde
0 0
Jean
15 Jan 13:21
Romania besede ! besede are grija doar de votantii lor, sa nu fie prinsi, sa nu poata fi acuzati usor, sa aiba nenumarate exceptii legislative pe care sa le foloseasca pentru tegiversare, sa nu plateasca daunele facute prin diverse tertipuri ''legale'', sa nu stea mult in puscarie si sa li se ''contopeasca'' pedepsele, sa fie platiti ca nu au confort si relaxare, sa le fie sterse cazierele, sa poata intra oriunde vor (inclusiv la receptii oficiale europene !!!)
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?