Membrii Senatului UMF Iaşi, amendaţi pentru că nu l-au demis pe Astărăstoae

 
Membrii Senatului UMF Iaşi, amendaţi pentru că nu l-au demis pe Astărăstoae
Membrii Senatului UMF Iaşi, amendaţi pentru că nu l-au demis pe Astărăstoae

ANI a aplicat amenzi de 2.000 de lei membrilor Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi şi va face verificări privind starea de incompatibilitate, conflict de interese şi averile acestora, pentru că nu l-au demis pe rectorul Vasile Astărăstoae, găsit în conflict de interese.

Pe lângă amendă, ANI a demarat şi verificări privind posibila stare de incompatibilitate sau de conflict de interese, precum şi averile tuturor membrilor Senatului UMF Iaşi, potrivit unor surse oficiale.

"Neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetarii funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune", potrivit Legii 176/2010 de organizare a ANI, scrie mediafax.ro.


Rectorul UMF Iaşi Vasile Astărăstoae a fost găsit în conflict de interese de ANI în decembrie 2011, iar în 3 iulie 2013 instanţa supremă a confirmat raportul ANI, printr-o decizie definitivă. Astfel, potrivit Legii ANI, acesta nu mai poate ocupa o funcţie eligibilă pe o perioadă de trei ani, de la data deciziei definitive a instanţei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -1
Ali Baba
08 Oct 20:34
Si inca ce lucruri interesante si banoase vor descoperi inspectorii - fix toate castigate din salarii...
Răspunde
1 -5
Dan Vasilescu
08 Oct 18:47
Aceasta ANI nu poate fi desfiintata ??????????????????
O compar cu CEPEX !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?