Meleșcanu, reacție după criticile unui oficial german la adresa Guvernului

 

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că a trimis ambasadei Germaniei la București o scrisoare de protest după ce un oficial neamț a afirmat că Guvernul PSD ALDE nu are credibilitate și că președintele Klaus Iohannis ar trebui să reprezinte România pe perioada celor șase luni de președinție la Consiliul UE.

„Nu cred în niciun caz că un oficial poate să dea sentințe în legatură cu ceea ce ar trebui să se întâmple în altă țară. I-am trimis o scrisoare în această seară (vineri - N.R.) dlui ambasador al Germaniei la Bucuresti”, a declarat, la Antena 3, Teodor Meleșcanu, citat de stiripesurse.

Împuternicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru Imigrare şi Minorităţi, Bernd Fabritius, a declarat recent, într-un interviu pentru RFI, că Guvernul României nu este credibil pentru a asigura președinția rotativă a Consiliului UE.


„Eu nu văd o soluţie mare, în care Guvernul României ar putea să redobândească o încredere pe care s-a străduit s-o distrugă în ultimii doi-trei ani, acum, repede, pe ultimele sute de metri, când de fapt preşedinţia a început deja”, a declarat oficialul german.

În acest context, acesta chiar a precizat că România ar avea de câștigat dacă ar fi reprezentată de Klaus Iohannis.

„Este şeful statului, el este o persoană foarte recunoscută, foarte pragmatică în cadrul partenerilor UE. Premierul Dăncilă este mai puţin cunoscut în acest cadru, este cunoscută de fapt ca o persoană care mai mult execută avize şi dorinţe stabilite de partid şi de persoane care nu sunt abilitate a reprezenta ţara în plan european. Din acest motiv, singura şansă pentru o perioadă de succes ar fi dacă preşedintele Iohannis ar fi locomotiva în fruntea preşedinţiei UE,”a declarat împuternicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru Imigrare şi Minorităţi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
serban
05 Jan 16:25
Un bunicut simpatic , puiut de PSD-ist ,devenit brusc liberal si apoi ALDE-ist ( traseist ) care scrie si zice la comanda dupa cum dicteaza conducerea . Minte putina ,coloana vertebrala si mai putina dar dorinta financiara multa ( dupa nevoi )
Răspunde
0 0
serban
05 Jan 16:25
Un bunicut simpatic , puiut de PSD-ist ,devenit brusc liberal si apoi ALDE-ist ( traseist ) care scrie si zice la comanda dupa cum dicteaza conducerea . Minte putina ,coloana vertebrala si mai putina dar dorinta financiara multa ( dupa nevoi )
Răspunde
0 0
johnneil
05 Jan 14:04
Norocul Uniunii Europene este ca oricum nu ne va baga in seama pe aceasta perioada. Ea va face tot ce stie ea sa facaMai bine.
Răspunde
0 0
Alin
05 Jan 11:11
Reprezentarea României pe plan internațional (deci și la UE) a fost decisă de CCR pe timpul lui Băse și a lui Ponta. Dorește madam Dăncilă să nesocotească o hotărâre a CCR?
Răspunde
0 0
Dar dl presedine ia parte la dezbateri,dar nu in prezidiu !
05 Jan 12:35
2 Dl Alin,si eu citesc din doi in doi,dar s-ar compromite dl Presedinte daca ar fi singurul sef de stat care conduce sedinta,si cine ar mai sta in banca României,care să fulmineze adunare prin idei si discursur !Guvernele implementeaza deciziile Consiliului si sun convins ca vov avea propuneri venite de la dl presedine.Ne-a promis !
0 0
Dl Alin,nu public,imi pare rau,poate va sriu privat !
05 Jan 12:42
2 Dl Alin ,văd ca Realitaea nu va răspune cu ce va spu eu,se bucura ca o tara este condusa de dl Presedine.Dar dl România e reprezentată de presedine,cum ar fi un avocat la proces,prezinta politica tării,care e forată /era sa scriu de hastagi/de partide,de guvern ,de parlament.Ce adoogă dl presedinte,est doar accentuarea vocaelor,si sarirea consoanelor,ca nu am creat un stat de imbecili să dăm politica pe un singur om !
0 0
V.ali
05 Jan 10:47
Are dreptate acest oficial "German"care de fapt Este nascut in România bun cunoscător al limbi Române,cea ce nu putem spune si despre paparuda din fruntea Guvernului Romăniei.Pe Femeia asta nu am auzito conversînd in vreo limba straina de circulatie intrnationala.Cum ar comunica cu alte guverne temele de dezbatut?Numai cu transistor?Pînă îi vine traducerea şi pîna o va înţelege ea sau îi va spune dragnea ori vîlcov ce sa spuna,se termina preşedentia rotativă a României.Preşedintele este persoana cu cea mai mare reprezentativitate in rîndul electoratului Român.Cu bune calităţi de om de stat,recunoscut şi apreciat de toate mediile internaţionale.
Răspunde
0 0
Veorica
05 Jan 03:49
Ce sa faca saracul, trebuia sa aiba o reactie oarecare dar ce crede in sinea lui ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?