Meleșcanu nu se dă dus din ALDE. Pregătește nucleara pentru Tăriceanu!

 

Teodor Meleșcanu nu e dă dus cu una, cu două, din ALDE. A anunțat că, în cazul în care va fi dat afară din partid cu forța, va recurge la instanță, pentru a ataca decizia.

Meleșcanu a declarat că este dispus să atace în instanță în cazul în care ALDE va decide excluderea sa din partid. El a precizat că, odată cu acceptarea candidaturii la șefia Senatului din partea PSD, nu a încercat „să racoleze” colegi din ALDE pentru susținerea Guvernului în Parlament, transmite Mediafax.

„Să îi interzici sau să îl declari practic exclus dacă va candida la o funcție în Parlament, cum se poate explica acest lucru? Spuneți-mi și mie?”, a afirmat Teodor Meleșcanu, vineri seara, la Digi 24.

Întrebat dacă va contesta o eventuală decizie de excludere din ALDE, fostul ministru de Externe a răspuns: „Din punctul meu de vedere dacă ea se va pune în aplicare sigur că îmi voi căuta dreptatea bineînțeles”.

Chestionat dacă ar ataca în instanță o astfel de hotărâre, Meleșcanu: „Da sigur, nici o problemă. Dar sigur că da, eu oricum nu sunt adeptul bătăliilor, dumneavoastră sunteți obișnuită ca toată lumea când vine sunt bătălii între invitați. Eu cred că trebuie să avem cu toții un spirit de rațiune și de înțelegere a perioadei prin care trecem și nu e o perioadă foarte bună pentru partidul nostru”.

Acesta a mai spus că nu a făcut niciun fel de „racolaj” pentru ca unii membri ai ALDE să susțină Guvernul în Legislativ.

„Eu nu am făcut nici un fel de racolaj, haideți să ne înțelegem, sunt două lucruri diferite, una este ieșirea de la guvernare, ceea ce înseamnă că miniștrii pleacă, nu mai fac parte din guvern, dar o a doua chestiune se referă la funcționare Parlamentului care este separat, independent de executiv. Evident că acum este miza pentru că e vorba de niște voturi, e vorba de niște jocuri politice și e vorba până la urmă de alegerile care vin peste noi în câteva luni. Niciodată nu am făcut campanie, propagandă pentru cineva, dar întotdeauna am mers pe ideea că trebuie cu adevărat să salvăm această coaliție și acolo unde e necesar, unde e spre binele oamenilor să dăm o mână de ajutor și noi”, a explicat Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu, susținut de PSD pentru șefia Senat, a declarat că este dispus să fie suspendat din ALDE timp de șase luni pentru a rezolva problema legată de poziția partidului, dar și pentru menținerea grupului de la Senat. Acesta a susținut că a discutat acest subiect și cu alți colegi.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?