Meleșcanu încearcă să înmoaie scandalul diplomatic cu Austria

 

Viena cere explicaţii Bucureștiului după ce o echipă de jurnalişti austrieci a fost agresată de jandarmi în timpul protestului. Cancelarul Sebastian Kurz a condamnat violenţele în urma cărora sute de manifestanţi şi ziarişti au fost răniţi. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a oferit un răspuns pe pagina personală de Facebook sâmbătă seara,Cancelarul Austriei a condamnat violenţele produse la Bucureşti şi aşteaptă clarificări din partea României după ce jurnalişti austrieci au fost agresaţi de forţele de ordine în timpul protestelor desfăşurate vineri.

Mesajul ferm al cancelarului Austriei, Sebastian Kurz pentru Guvernul de la București a fost: "Libertatea de exprimare și libertatea presei sunt libertăți fundamentale ale Uniunii Europene în care noi credem și care trebuie apărate necondiționat".

În replică, Teodor Meleșcanu scrie că "România, ca stat membru UE, condus de un Guvern ales în mod liber, democratic, consideră libertatea de exprimare un drept fundamental și ține cont de acest lucru în toate acțiunile sale".

Meleșcanu își exprimă public "regretul profund" cu privire la existența de răniți în rândurile manifestanților și jurnaliștilor care își exercitau profesia, "dar și al forțelor de ordine".

"Îi asigur pe partenerii noștri euro-atlantici că România ramâne devotată principiilor și valorilor noastre comune și va continua să acționeze în consecință", spune Meleșcanu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul ALDE din Guvernul Dăncilă spune că în anul Centenarului își dorește ca tensiunile din societatea românească "să nu escaladeze dincolo de dialog".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dan
12 Aug 09:19
Cancelarul Sebastian Kurz include in ""Libertatea de exprimare și libertatea presei sunt libertăți fundamentale ale Uniunii Europene în care noi credem și care trebuie apărate necondiționat"." si violentele petrecute in Piata Victoriei ??????????????????????????????????????????????????????????
Răspunde
0 0
johnneil
11 Aug 23:27
Un bosorog senil ce ar trebui sa stea la suete prin parcuri alaturi de cei de varsta lui.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?