Medicul echipei OLIMPICE de gimnastică a SUA, condamnare de până la 175 de ani de închisoare

LARRY NASSAR, fostul medic al echipei olimpice de gimnastică a SUA.
LARRY NASSAR, fostul medic al echipei olimpice de gimnastică a SUA.

Larry Nassar, fostul medic al echipei olimpice de gimnastică a SUA, a primit o condamnare la închisoare record: între 40 şi 157 de ani de închisoare pentru abuzurile sexuale de nedescris asupra unor copile. Judecătoarea i-a spus lui Larry Nassar, la pronunţarea sentinţei: "Tocmai ţi-am semnat condamnarea la moarte", referindu-se la condamnarea bărbatului la închisoare. 

Peste 160 de femei au depus mărturie, spunând că medicul le-a abuzat în copilărie, printre acestea aflându-se campioane olimpice la gimnastică ca Aly Raisman şi McKayla Maroney. Volumul uriaş de victime care au ţinut să depună mărturie a făcut ca audierile să se desfăşoare pe durata a două săptămâni, scrie The Guardian. 

Medicul a recunoscut că şi-a abuzat victimele, majoritatea fiind minore atunci când abuzurile sexuale s-au produs, de multe ori chiar în prezenţa părinţilor victimelor sau a altor adulţi. 

Judecătoarea a precizat că "Este o onoare să îl condamne pe Nassar, care nu merită să mai iasă vreodată din închisoare, pentru că oriunde merge face victime". 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?