Medicii israelieni de la clinica Sabyc nu aveau autorizaţie de muncă

 
Foto: sabycmedicalcenter.ro
Foto: sabycmedicalcenter.ro
Medicii israelieni de la clinica Sabyc nu aveau voie să lucreze în România fără aprobarea Ministerului Sănătăţii, iar aceştia nu aveau o astfel de autorizaţie. Declaraţia îi aparţine ministrului Sănătăţii. Ion Bazac va verifica şi motivele pentru care clinica Sabyc a primit autorizaţie pentru fertilizare in vitro de numai câteva săptămâni, deşi funcţiona de trei ani!

"Faptul că medicii israelieni au lucrat fără permis de munca este un lucru pe care o să-l investigăm împreună cu Agenţia de Transplant (...) Avizele acestea le dă Direcţia de Resurse Umane de la MS, care nu a dat nici un aviz pentru asemenea medici israelini", a declarat Ion Bazac.

Scandalul de la clinica de fertilizare Sabyc se extinde şi în Israel. Potrivit Jerusalem Post, fiscul israelian a percheziţionat, la Haifa, casele şi birourile a doi medici acuzaţi în România de implicare în traficul ilegal cu ovule. Este vorba de Levit Natan şi Ziskind Genia, reţinuţi la Bucureşti la începutul săptămânii şi eliberaţi ulterior pe cauţiune.

Cei doi medici israelieni au primit interdicţia de a părăsi România până la finalizarea anchetei. În timpul percheziţiilor de la Haifa, autorităţile israeliene au confiscat mai multe documente şi vor stabili dacă Levit Natan şi Ziskind Genia vor fi acuzaţi de evaziune fiscală.

Clinica Sabyc a fost înfiinţată de o familie de medici israelieni în 1999 şi, oficial, a făcut până acum aproximativ 2.000 de inseminări artificiale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?