Medicii de familie, traşi de urechi de Ministerul Sănătăţii: Fiţi responsabili!

 
Medicii de familie, traşi de urechi de Ministerul Sănătăţii: Fiţi responsabili!
Medicii de familie, traşi de urechi de Ministerul Sănătăţii: Fiţi responsabili!

Medicii de familie sunt avertizaţi de Ministerul Sănătăţii că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu Casele de Asigurări de Sănătate, sunt obligați să acorde asistență medicală pacienților de pe listele lor.

Ministerul Sănătății atrage atenția, într-un comunicat de presă, tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate sunt obligați să acorde asistență medicală pacienților de pe listele lor.

Astăzi, 5 mai, toate sesizările venite din partea pacienților la Ministerul Sănătății sunt legate de atitudinea unor reprezentanți ai medicilor de familie care refuză acordarea asistenței medicale motivând blocarea sistemului informatic de preluare a cardului de sănătate.


Astfel, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, cere medicilor de familie să dea dovadă de responsabilitate și profesionalism așa cum au făcut și până în prezent și să respecte drepturile pacienților care sunt contribuabili la sistemul de sănătate.

Acesta subliniază că, implementarea sistemului prin cardul de sănătate nu trebuie să reprezinte un pretext pentru neacordarea serviciilor medicale la care pacienții au tot dreptul.

"Mai mult, atragem atenția medicilor de familie că sistemul de accesare a cardului național de sănătate este un proiect cunoscut de furnizorii din sistem încă din anul 2006, atunci când a fost introdus prin Legea 95/2006 privind reforma în sănătate", conform sursei citate.

Ministrul Sănătății mai solicită reprezentanților caselor de asigurări de sănătate și direcțiilor de sănătate publică să verifice la toți furnizorii de servicii sesizările care vin din partea pacienților.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?