MAZĂRE, declaraţia de avere: teren în Madagascar, apartament în Bucureşti şi 300.000 de euro

 
Radu Mazăre
Radu Mazăre

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, are, potrivit ultimei declaraţii de avere, un teren în Madagascar luat în concesiune cu unul dintre fraţii săi, un apartament în Bucureşti, o şalupă, aproape 300.000 de euro cash, acţiuni la mai multe firme, totodată el împrumutând 600.000 euro unei persoane.Potrivit ultimei declarații de avere, postate în luna iunie a anului trecut pe site-ul Primăriei Constanța, Radu Mazăre deține câte patru procente din două terenuri în București, unul în suprafață de 24,16 metri pătraţi, iar celălalt de 35,68 metri pătraţi, achiziționate în anul 2009.

Mazăre are şi 1,7 hectare de teren în Madagascar luat, în anul 2012, în concesiune cu fratele său Mihai. De altfel, el a fost în mai multe vacanţe în Madagascar şi anunţase că va merge acolo şi de Paşte. Mai mult, Mazăre spunea că pe terenul de 1,7 hectare vrea să construiască şapte bungalow-uri şi un restaurant.


Mazăre are şi un apartament în București, construit în regie proprie, în 2013, cu o suprafață de 184,43 metri pătraţi.

Radu Mazăre mai deţine, conform declaraţiei de avere, o șalupă și o remorcă pentru transportul acesteia.

În documentul citat, primarul Constanţei menționează că nu deţine bijuterii sau obiecte de artă şi de cult.

El are însă 287.000 de euro cash și un card de debit cu 5.000 de euro la City Bank, plus alte două carduri de credit, la City Bank și la Banca Transilvania, dar fără cash colateral.

Conform declarației de avere, Radu Mazăre este acționar sau asociat și are împrumuturi la mai multe societăți comerciale: SC Sigma Trading SA Constanţa, SC Ideea Contrast SRL Constanţa, SC Comtext SA Constanţa, SC Xenoti SRL Constanţa, SC Conpress Group SRL Constanţa şi SC Royal Distribution Services SRL.

De asemenea, are și un împrumut de 600.000 de euro acordat unei persoane fizice - Ioanis Poulos Skantzikas.

Radu Mazăre a menționat, de asemenea, că a realizat, în calitate de primar al Constanței, un venit de 33.909 lei, dar și o "vânzare de acţiuni contract în rate", către Enterprises Inc of Monrovia Grecia, contra sumei de 60.000 de euro.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, marţi noapte, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, în urma audierilor de la sediul central al DNA, urmând ca edilul să fie prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă", pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Edilul a fost ridicat de mascaţi de pe terasa unui restaurant din parcul bucureştean Herăstrău, de unde a fost dus la DNA. Cei care au mers să îl ridice pe Mazăre i-au prezentat acestuia actele în baza cărora are loc acţiunea. După ce a citit documentele, la masă, pe terasa restaurantului, Mazăre a plecat însoţit de mascaţi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
5 0
nelutiu
10 Apr 20:54
Tocană din legumă

Mascaţii de la masă m-au săltat
O Mazăre prea scumpă comandasem
Ei m-au oprit de la îngurgitat
Credeam că e o Sambă ce-o uitasem…

M-au dus într-o celulă dormitoare
Unde baronii PSD-işti zăceau
Ei aere-şi dădeau, o ce putoare,
Iar unii dintre ei chiar sforăiau!

A doua zi m-au scos supraveghiat
Să circul de m-ajută tărtăcuţa
Reclam pe procurori, dar ne trunchiat
Chiar în partid la noi, la bunicuţa!

O să-i trimit pe toţi la o testare
Toţi anual vor fi de azi testaţi
Dosarele să aibă condamnare
Sau ei vor trece simpli avocaţi!
Răspunde
4 0
nelutiu
10 Apr 20:53
Mazăre leguma de la Mare

„Justiţia la noi nu e reală
Nişte terenuri ale Primăriei le-am vândut
Şi seamănă cu o bagabonţeală,
Din Nord ei le-au schimbat acum la Sud.

Eu le-am făcut pe toate şi la toţi
Cu Suleiman, Ştefan şi multe sambe
Ce dacă eu fac parte dintre hoţi
Mi-am dat în pălărie şi în stambe!

De ce nu întrebaţi electoratul
Le dau în fiecare lună nişte raţii.
Ei ca primar nu m-au schimbat cu altul,
Nu sunt ei oameni care au tentaţii?

Eu şi cu fiul meu ne-am îmbrăcat
În Hitler, să ne ţină lumea minte.
Justiţiarii nu i-am supărat
Şi chiar prefectul meu nu mă demite!

Am hotărât să instalez o şcoală
De sambe, aiureli şi de fascism,
Justiţia-i doar o bagabonţeală,
Eu măscărici mergând spre comunism,,
Răspunde
1 -5
PMPSECU-BASUL
10 Apr 20:46
Mircea Diaconu, prin aceasta victorie, a reusit ceva unic in Romania: le-a dat m..ue in acelasi timp si lui Basescu demisu, si lui Antonescu Spargatorul . Va fi votat masiv la euro-parlamentare.Bravo Diaconu !!!!
De ce nu vorbeste postul gusesc de demisia lui horia georgescu penalul la declaratia sa pentru romani care sint cu Diaconu !!!?? De ce taci post gusesc ??? Seful ANI trebuie demis !!!
Răspunde
2 -3
Adina Iancu
10 Apr 19:26
Basescu trebuie demis. Numai uniti il putem demite. Basescu este corupt
Răspunde
0 0
Dorin-Adrian Cristea
10 Apr 11:38
Exista o tetanie a unghiului orbicular extern datorata starii de spirit gregar specific mitomanilor.
Răspunde
4 -1
Tomitan
10 Apr 10:54
Magarul asta sa folosit de toti puturisii care nu au muncit in viata lor deloc punind fondurile din taxele si impizitele platite de adevaratii oameni activi si utili socetatii la bataie pentru construrea de case puturosilor de o anumita culoare pentru voturi . A dat gaini tot asistatilor socieali care la fel nu au muncit folosindu-se de ei ca sa se mentina in functie si Constanta e napadita de astfel de oameni veniti din cele patru zari si aciuati aici .Acestea sunt oamenii pe care se bazeaza veneticul pentru voturi .In rest e o bascalie a unui clan bazat pe hotie si coruptie.
Răspunde
4 0
10 Apr 06:45
......Si vila din Rio de Janeiro, cu piscina,unde locuieste sotia lui Radu Mazare.
Răspunde
7 -1
King Kong Cioaba
09 Apr 18:25
mdea...casele de lux, masinile si restul banilor sunt pe numele fratelui, a mamei, a copilului si mai lipseste sa treaca ceva si pe numele lui MOMO (seful carnavalului de la Rio) si apar toti banii...ce a declarat este doar o frantura a averii lui Mazare...
Răspunde
9 -2
R.Radu
09 Apr 15:24
Oare cati primari au ce are acest dobitoc cu salariul "jalnic" de primar? Si chestia cu Base....l-am tot vazut saptamani/luni intregi...pe nenea Mazare nu l-am mai vazut demult...
Răspunde
14 -2
@leonard
09 Apr 14:51
Astea sunt fumigene de Antena3. Dosarul Flota a fost judecat iar terenurile au fost cumparate de fiica sa cu bani imprumutati legal. Orice at face negrul nu poate fi alb si nici invers. Basescu a lasat Justitia sa functioneze si pentru asta merita RESPECT
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?