Ministerul Sănătății decide astăzi ce se întâmplă cu Maternitatea Giulești

 

Ministerul Sănătății ar putea decide astăzi reluarea internărilor la Maternitatea Giulești, suspendate din data de 30 noiembrie în urma scandalului bebelușilor infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent și a controlului efectuat de minister și de Direcția de Sănătate Publică.

31 de bebeluși născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești (Spitalul Panait Sârbu) au fost infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent, au confirmat probele de laborator.

Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, cei 31 de copii infectați au fost internați la spitalele Grigore Alexandrescu, Gomoiu și Marie Curie.

Sorina Pintea a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că în urma controlului Ministerului și al Direcției de Sănătate Publică la maternitățile din București nu s-au descoperit probleme și în alte spitale, în afară de Giulești. Ministrul Sănătății mai spunea că concluziile complete ale controlului vor fi prezentate anul viitor.

Potrivit ministrului Sănătății, "Numărul mare de cezariene poate fi o cauză (pentru problemele de la Giulești - n.red.), se fac cezariene pe bandă rulantă și nu există timpul fizic pentru a se face curățenie".

Sorina Pintea a amintit că 11 angajați ai Maternității Giulești au fost depistați ca fiind purtători ai infecției cu stafilococ auriu în urma controlului și și-a exprimat speranța că "Lucrurile se vor achimba în maternități după aceste cazuri".

Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică au decis să oprească toate internările la Maternitatea Giulești începând din data de 30 noiembrie. Pe măsură ce pacienții internați sunt externați, se trece la dezinfecție și nu se mai fac alte internări, a anunțat atunci ministrul Sorina Pintea.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?