Toader anunță OUG cu "măsuri reparatorii" pentru condamnați. Dragnea, printre beneficiari

 
Toader, alt cadou pentru Dragnea

Tudorel Toader a declarat că în scurt timp urmează a fi implementate măsuri reparatorii pentru condamnaţii care au depăşit termenul depunerii unei contestaţii în anulare, însă au primit pedepse din partea completelor de 5 judecători de la ÎCCJ „nelegal constituite”. În această situație se află liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul "Referendumul".„În termen scurt vom veni cu măsuri reparatorii şi pentru cei care au pierdut sau depăşit termenul de contestaţie în anulare. (...) Că a pierdut termenul de contestaţie sau nu, s-a aflat în aceeaşi ipoteză. Au fost condamnaţi de complete nelegal constituite”, a declarat ministrul Justiţiei, la Antena3.

În noiembrie 2018, CCR a decis că toate completurile de 5 de la ICCJ din 2014 până la data deciziei CCR au fost compuse nelegal în sensul că aveau în compunere un judecător membru de drept în loc ca toți cei 5 magistrați din complet să fie trași la sorți.

Între cei care au ieșit din termen pentru contestația în anulare este și Liviu Dragnea, condamnat în dosarul Referendumului.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare in 2017 de către Instanța supremă în dosarul privind fraude la referendum, judecătorii susţinând că acesta a ales să îşi folosească "abuziv autoritatea şi influenţa" în partid "pentru a denatura rezultatul scrutinului.

Printre demnitarii condamnați de C5-urile de la ICCJ între 2014 și 2018 (declarate nelegal constituite de CCR) se numără și fostul premier Adrian Năstase, condamnat definitiv a doua oară pentru corupție în ianuarie 2014 în procesul Zambaccian, sau Adrian Severin, condamnat defintiv la 4 ani de detenție în noiembrie 2016 de un C5 al ICCJ după ce a fost prins de jurnaliștii de la The Sunday Times că cerea mită ca să voteze legi în Parlamentul European.

Potrivit legii, sentințele definitive pot fi atacate prin contestație în anulare pe motiv de compunere nelegală a completului de judecători doar în termen de 30 de zile de la comunicarea sentinței definitive motivate.

Elena Udrea, Alina Bica, Rudel Obreja, Dan Şova şi Şerban Pop au fost recent eliberaţi din detenţie după ce avocaţii acestora au formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?