Mărturii din lagărul morţii: cele 27 de scrisori. 74 de femei au murit după experimentul medicilor

 

Mărturiile experimentelor medicale teribile din lagărele de concentrare naziste nu încetează să apară. 27 de scrisori scrise în urină de către femei poloneze au fost descoperite recent şi date către un muzeu din Lublin, Polonia pentru a fi păstrate, scrie Historia, care citează Reuters. 

Aparent, scrisorile sunt simple gânduri ale femeilor către familiile lor, însă pe margini şi între linii sunt mesaje aproape invizibile.

Ele au scris despre experimentele mortale care au fost aplicate pe 74 de femei în lagărul de la Ravensbrueck. Acestea au fost scrise cu un beţişor subţire de lemn, şi datorită unei reacţii acide a hârtiei cu urina, aceasta din urmă şi-a pierdut culoarea şi a devenit invisibilă. Pentru a citi totuşi mesajele, posesorii au trebuit să încălzească scrisorile.

Scrisorile au fost aparţinut polonezei Krystyna Czyz-Wilgat, care în prima scrisoare a trimis un indiciu conform căruia în următoarea avea să scrie un mesaj secret în urină. Mulţumită acestor scrisori, a ieşit la iveală o listă cu 74 de femei pe care s-au testat anumite droguri, în urma cărora femeile au murit.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?