Mărturie cutremurătoare. Ce faci când fiul tău îţi spune: "TATĂ, SUNT GAY!"

 
Mărturie cutremurătoar. Ce faci când fiul tău îţi spune: "TATĂ, SUNT GAY!"
Mărturie cutremurătoar. Ce faci când fiul tău îţi spune: "TATĂ, SUNT GAY!"

Mărturie cutremurătoare redată de recorder.ro. Într-o lume plină de prejudecăţi, în ţara în care în secolul 21 se cere familia "TRADIŢIONALĂ", dar preoţii sunt acuzaţi de pedofilie şi homosexualitate, în ţara în care politicienii care apară "tradiţia şi tradiţionalismul" au iubite mai tinere decât proprii copii, în ţara care pare că vrea să se întoarcă în epoca feudală, mărturia unui tată pensionar, al cărui fiu este gay, este un exemplu de modestie, toleranţă, acceptare, luptă cu propriile prejudecăţi şi îndoctrinări... 

Cândva, Liviu Coman a fost capul unei familii tradiționale. Era căsătorit, avea un fiu și lucra ca inginer chimist la un institut de cercetare din zona Sibiului. O poveste banală, care începe în zorii anilor ’70 și se desfășoară într-o țară copleșită de dictatură.

În 1989 se petrec, însă, două lucruri care aveau să schimbe destinul României și al familiei Coman: regimul comunist se prăbușește, iar Relu Adrian Coman, fiul lui Liviu Coman, împlinește 18 ani și devine major. E proaspăt student la Facultatea de Chimie din Iași, pe care o termină câțiva ani mai târziu, fiind repartizat ca profesor într-o comună de lângă Târgoviște. Un tânăr introvertit și confuz încercând să-și înțeleagă propriile trăiri într-o Românie care încerca să înțeleagă democrația după aproape cinci decenii de comunism.

Și în timp ce România își adâncește confuzia, tânărul Coman e tot mai împăcat cu propria cale. În 1994 obține o bursă de șase luni în Spania, dedicată personalului din educație, iar contactul cu societatea occidentală îi schimbă complet perspectivele. Când se întoarce în țară, își dă demisia din învățământ, se mută la București și se angajează în cadrul SIRDO (Societatea Independentă Română a Drepturilor Omului), printr-un program finanțat de guvernul olandez. Din această postură, apare la o emisiune televizată în care vorbește despre apărarea drepturilor fundamentale ale omului și despre propria experiență. A doua zi dimineața, Liviu Coman, care nu văzuse emisiunea, intră în fumoarul institutului de cercetare de lângă Sibiu și toate privirile se îndreaptă spre el. După câteva secunde de tăcere, un coleg îl întreabă fără nicio introducere: „Liviu, tu știai că fiul tău este homosexual?”.

De aici începe o poveste incredibilă despre îndoieli, jenă, prejudecăți și, în final, despre înțelegere, toleranță și acceptare. După ce a ieșit din fumoarul institutului și și-a revenit din șoc, Liviu Coman a realizat că, deși cunoștea termenul, nu știa nimic despre homosexualitate: „Ce e asta? E o toană, un moft… E permanent, e ceva temporar… Ce urmează?”.

 

Citeşte continuarea articolului pe Recorder.ro. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
sincer
07 Oct 14:16
Sunt curios daca tinerii care au acum copii mici si sustin familia traditionala se gandec ca poate acuma pun bete in roate fericirii copiilor lor mai tarziu? Banuiesc ca nu ...
Dar totusi cine suntem noi sa judecam lumea?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?