MĂRTURIA tatălui lui Ionuţ Anghel: "Sunt nopţi când fratele lui sare din pat şi strigă AJUTOR!"

 

Într-o societate în care vinovatul este cel care moare, tatăl lui Ionuţ Anghel - rămas, pentru mult timp de acum încolo, "copilul ucis de maidanezi" - Valentin Anghel, a vorbit, la Realitatea TV, despre tragedia care i-a schimbat radical viaţa. La mai bine de un an de la moartea fiului său, acesta a vorbit, în emisiunea "Perfect - Imperfect" realizată de Emma Zeicescu, despre clipele de coşmar prin care trece familia sa.

"Pentru noi, s-a schimbat totul. Pentru ceilalţi, nu ştiu... Zilele trec foarte greu. În primul rând, pentru că noi nu mai avem viaţa normală pe care o aveam. Noi avem un gol pe care-l simţim zi de zi, cu care va trebui să trăim toată viaţa. Zi de zi simţim o lipsă din casă. Andrei ne spune că vrea să se mai joace, să aibă un frăţior, ceea ce nu se poate. Şi noi la fel. Noi, ca familie, ne-am dorit să avem doi copii de vârstă apropiată tocmai din această cauză, să se poată juca împreună. El este clasa I, Ionuţ ar fi fost clasa zero, aşa am fi dorit noi, deci un an diferenţă între ei, să fie la aceeaşi şcoală, să se vadă, să se ducă, să se întoarcă împreună...", a mărturisit, la Realitatea TV, Valentin Anghel.

La un an de la moartea lui Ionuţ, Andrei, trece, în fiecare zi, printr-un coşmar, rememorând ultimele clipe din viaţa fratelui său mai mic.


"Sunt foarte multe nopţi în care Andrei pur şi simplu sare din pat şi ţipă "Ajutor!". N-am putut să-mi imaginez, dar încerc să înţeleg prin ce traumă a trecut şi aceste reacţii nu puteam să mi le explic doar în sensul în care a văzut toată scena. La psiholog a mers de atunci şi până acum. Ca şi copil, este sociabil, nu are probleme, dar, luat în sigurătate, este foarte trist. Noi încercăm să-i ocupăm timpul cu activităţi pentru că şi nouă ne este greu dacă stăm şi ne gândim, şi lui îi este greu, la fel... Încercăm să avem o viaţă prin diverse activităţi", a spus Valentin Anghel.

Întrebat dacă, în opinia sa, cineva va plăti, într-un final, pentru moartea copilului său, acesta a răspuns: "Din câte am înţeles, nu prea se poate face nici măcar o zi puşcărie pentru moartea unui copil, a copilului nostru. De aceea noi încercăm să luptăm, să nu cumva să sufere pentru ce s-a întâmplat."

"A doua zi, autorităţile au pus gard. Nu au pus cu o zi înainte. Dacă se întâmpla lucrul acesta, nu se mai întâmpla o tragedie", a încheiat acesta.

Tragedia, însă, s-a produs. În urmă cu doar un an, în timp ce Ionuţ se juca într-un parc din Capitală cu fratele său, a fost atacat de mai mulţi maidanezi. În câteva clipe, copilul a murit, sfâşiat de animale. Avea doar patru ani, iar tragedia s-a întâmplat sub ochii fratelui său mai mare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
7 0
Ildiko Badescu
21 Sep 22:48
Din oct.2013/Catre Presa/Problema cainilor strazii, coroborata cu cazul Ionut Anghel a dat frau liber unor resentimente si unei abordati emotionale a problemei ca si cum problema era descoperita acum si era singurul caz care s-a intamplat.
Eu cred ca Dumneavoastra aveti informatii relative despre problema cainilor strazii si lipsa informatiilor corecte v-a determinat sa oferiti solutii totalmente incorecte. Spre rusinea lor specialistii si-au ascuns incompetenta in spatele abordarii emotionale a unor mame sau ale unor parinti si in loc sa se caute adevaratii vinovati umani responsabili de existenta cainilor pe strazi, vina s-a aruncat asupra cainilor, desi in cazul Ionut Anghel este vorba de caini aflati pe o proprietate privata, si care indiferent daca au fost sau nu asumati de persoane conform cu OG 55/2002+legea 60/2003 art.2 NU au nicio vina. Vinovati in acest caz sunt cei care aveau copiii in grija (adica parintii si bunica) si care trebuie trasi la raspundere si sanctionati confoirm cu legislatia in vigoare si in Romania.
Uciderea cainilor strazii sanatosi si Eutanasierea cainilor bolnavi NU rezolva disparitia cainilor de pe strazi ci cel mult va mentine constant numarul lor.
Teoria asta a fost dovedita de catre OMS, dar si practic in toata Romania prin uciderea , eutanasierea masiva care a avut loc intre 2001-2013 in Romania (fiind stopata doar in Bucuresti din 2008).
De ce ? Deoarece in Romania in mod normal nu putem defini la ora actuala ce este un caine cu stapan sau dupa definitia data de unii pseudospecialisti, cel ce aparent este caine in curtea sau casa unei persoane, maine nu poate fi asociat cu acea persoana daca aceasta il scoate din curtea sau casa sa, persoana putand sustine ca i-a intrat cainele intamplator in curte sau ca l-a luat pentru scurt timp in casa pentru un motiv oarecare !
Deci pana acum nu a existat o responsabilizare a detinatorilor de caini si nu a fost obligatorie identificarea cu semne durabile a acestora si inregis
Răspunde
2 0
16 Feb 06:55
4 Esti o zoofila retarda si trebuie sa fi impuscata in cap si maidanezii tocati marunt si facuti carne de mici pentru cambogia
8 0
Ildiko Badescu
21 Sep 22:46
Cat de manipulat sa fii, sa accepti ca un accident datorat neglijentei unei bunici iresponsabile sa declanseze dorinta de exterminare a unei intregi specii animale, intr-o asa zisa tara cu cetateni caare se mira intr-una ca occidentalii ii declara necivilizati !!!
Răspunde
0 0
16 Feb 07:01
6 fgsdfg sdfsgfsd
7 0
cris
21 Sep 00:05
Familia Anghel a pierdut un copil din proprie culpa, a castigat zeci de mii de euro de la televiziuni si din donatii, iar acum vrea milioane de euro. Cine le rasplateste neglijenta? Noi, din banii de taxe si impozite. Si cainii nevinovati, cu viata lor.
Răspunde
9 0
Laura Hera
18 Sep 23:54
Neglijenta criminala a bunicii a fost factorul declansator In alta tara aceasta ar fi atras dupa sine raspunderea penala
Răspunde
6 0
Laura Hera
18 Sep 23:53
Neglijenta criminala a bunicii a fost factorul declansator In alta tara aceasta ar fi atras dupa sine raspunderea penala
Răspunde
6 0
Laura Hera
18 Sep 23:53
Neglijenta criminala a bunicii a fost factorul declansator In alta tara aceasta ar fi atras dupa sine raspunderea penala
Răspunde
1 0
16 Feb 06:22
4 Esti o retarda tolerata de statul roman in libertate . Maidanezii au ucis oameni si trebuie eutanasiati MASIV URGENT SI SISTEMATIC .
5 0
Laura Hera
18 Sep 23:52
Neglijenta criminala a bunicii a fost factorul declansator In alta tara aceasta ar fi atras dupa sine raspunderea penala
Răspunde
6 0
Laura Hera
18 Sep 23:51
Neglijenta criminala a bunicii a fost factorul declansator In alta tara aceasta ar fi atras dupa sine raspunderea penala
Răspunde
10 0
Vlad Craioveanu
18 Sep 17:19
Mda, probabil ca se asteapta sa-l "umfle" cu "mascatii" pentru cea mai abjecta excrocherie din Romania de dupa '89!

Ceea ce n-ar fi rau! Chiar n-ar fi rau sa se afle ADEVARUL despre afacerea infioratoare din spatele isteriei...
Răspunde
11 0
cris
18 Sep 16:41
Nu va este rusine sa faceti audienta cu o asemenea manipulare?Unde sint ceilalti copii morti in accidente,omoriti de parinti sau de alti bipezi,unde sint copii morti in spitale in urma greselolor?De ce parintii lor nu sint nonstop prin tv?De ce nu va pasa de ceilalti copii ?De ce au mai putina importanta decit un copil,nevinovat,uitat in parc de o baba dementa?2 ore este o vesnicie sa nu stii unde iti este copilul,chiar daca e vorba de un copil mai mare?Care dintre voi nu ati stiut nimic de copilul vostru yimp de 2 ore?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?