Marte face senzaţie din nou! Are resurse uriaşe pentru călătoriile în spaţiu

 
Marte, propulsor pentru rachetele de pe Pământ
Marte, propulsor pentru rachetele de pe Pământ
Marte, propulsor pentru rachetele de pe Pământ Marte, propulsor pentru rachetele de pe Pământ

Marte le oferă savanţilor de la NASA surpriză după surpriză: nu doar prezenţa apei lichide îi face fericiţi pe cercetători, ci şi prezenţa altor resurse cruciale pentru zborurile viitoare în cosmos.

Marte are resurse semnificative pentru a susţine viitoarele zboruri ale omului în cosmos, spun astronomii de la Nasa care au anunţat confirmarea apei în stare lichidă pe Marte, potrivit IBTimes.

Planeta Marte ar putea găzdui o staţie cosmică pentru rachetele pornite de pe Terra către alte planete.

"Aceste observaţii făcute cu Mars Reconnaissance Orbiter ne fac să credem că Martea are resurse care pot  fi folosite în călătoriile spaţiale din viitor. Dacă ai apă la dispoziţie – adică hidrogen şi oxigen – înseamnă că poţi produce combustibil pentru rachete", spune John Grunsfeld, administrator NASA pentru Science Mission Directorate.

Savantul NASA a menţionat şi abundenţa unei alte substanţe pe Marte, percloratul, un tip de sare utilizat ca propulsor. "Poţi face în mod serios combustibil pentru rachete din percloratul de aluminiu", a mai spus Grunsfeld.

Fotografiile făcute de NASA în care se văd răurile de apă pe Marte

În urmă cu doar câteva decenii, oamenii de știință considerau ideea vieții extraterestre ca fiind una improbabilă, însă, în prezent, NASA crede că este doar o chestiune de timp până când savanții vor descoperi dovezi ale vieții pe alte corpuri cerești, din Sistemul Solar. În acest sens, Agenția Spațială Americană se concentrează, în prezent, pe detectarea unor eventuale urme de viață, pe Marte, în timp ce Agenția Spațială Europeană (ESA) analizează Luna, se preciza într-un articol despre panspermie, publicat, în august, în revista științifică britanică "New Scientist", citat de Dailymail.co.uk.

Oamenii de știință încearcă, de foarte multă vreme, să înțeleagă felul în care Marte s-a transformat dintr-o planetă caldă, umedă, probabil asemănătoare cu Terra, în istoria ei timpurie, în planetă rece, uscată și deșertică, din zilele noastre.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?