Marko Bela este nemulţumit de ridicarea unei statui pentru gen. Guşă şi numeşte revoluţionarii "triştii eroi din '90". Cum comentaţi?

 
FOTO: NewsIn
FOTO: NewsIn
Preşedintele UDMR, Marko Bela, i-a criticat, sâmbătă, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) care a avut loc la Târgu Mureş, pe aleşii locali maghiari din municipiu, după ce aceştia au votat pentru amplasarea statuii generalului Guşă.

"Vine din beci o linie naţionalistă. Triştii eroi din '90 nu reprezintă o problemă româno-maghiară, dar ne priveşte şi pe noi, pentru că ne dorim democraţie. Noi, care am spus că vrem să facem coaliţie de guvernare doar cu forţele care asigură democratizarea ţării. N-a fost întrebată conducerea UDMR, judeţeană sau naţională, dacă putem ridica o statuie a generalului Guşă la Târgu-Mureş. Nu se poate. Nici românii nu ar trebui să fie de acord cu aşa ceva", a declarat Marko Bela.

Liderul unional nu a spus dacă va cere ca aleşii locali să fie sancţionaţi, dar consideră că gestul lor de a vota respectiva hotărâre este extrem de grav. "Generalul Guşă nu are nevoie de statui şi noi nu trebuie să colaborăm cu curente care ridică astfel de statui. (...)Nu cred că colegii mei au luat o decizie bună şi nici nu ne-au consultat. (...) Este o problemă sensibilă, cu multiple conotaţii politice", a precizat preşedintele UDMR. 

UDMR deţine majoritatea în Consiliul Local Târgu Mureş. 

Şi eurodeputatul Laszlo Tokes a criticat decizia Consiliului Local din Târgu Mureş privind amplasarea statuii generalului Guşă. El a cerut UDMR să "acţioneze urgent contra ridicării statuii care este un act disrespectuos şi profanant".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?