Marius Vizer, românul care conduce Federația Internațională de Judo, împlinește mâine 60 de ani

 
Marius Vizer
Marius Vizer

Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, omul care a avut un rol determinant în crearea premiselor care au făcut posibil evenimentul istoric petrecut de curând la Grand Slam-ul de judo de la Abu Dhabi, împlinește mâine, 7 noiembrie, 60 de ani. Cu acest prilej, Federația Română de Judo îi urează La mulți ani și îi mulțumește pentru sprijinul constant.La Grand Slam-ul de judo de la Abu Dhabi, au participat 372 de judoka, 230 la masculin și 142 la feminin, din 64 de țări. Competiția face parte din International Judo Federation World Judo Tour, celelalte 4 Grand Slam-uri desfășurându-se la Paris, Düsseldorf, Ekaterinburg și Osaka. Al cincilea și ultimul turneu din acest an va avea loc la Osaka, între 23 și 25 noiembrie.

Ministrul Culturii și Sportului din Israel, Miri Regev, care a fost în Abu Dhabi împreună cu sportivii, a plâns când imnul Israelului a fost intonat la ceremonia de premiere.

Miri Regev a recunoscut în presa din Israel că președintele Federației Internaționale de Judo, românul Marius Vizer, a influențat decisiv organizatorii Grand Slam-ului de la Abu Dhabi să-și schimbe politica cu privire la simbolurile israeliene.

În 2017, judoka israelian Tal Flicker a luat medalia de aur la același Grand Slam de Judo de la Abu Dhabi, dar organizatorii au refuzat să ridice steagul Israelului şi să „pună” imnul „Hatikva”.

În locul drapelului alb–albastru cu steaua lui David, a fost înălţat drapelul Federaţiei Internaţionale de Judo (FIJ). Flicker a urcat pe podium şi a cântat singur imnul țării sale, în timp ce în sală se auzea imnul FIJ, conform fanatik.ro.

ROLUL EXTRAORDINAR AL LUI MARIUS VIZER

Dincolo de perseverenţa pentru care devenise faimos şi în ţară, alegându-se cu mulţi duşmani şi controverse, Marius Vizer a reuşit în ultimii ani să dinamizeze judoul şi, totodată, să-i confere o vizibilitate şi atractivitate fără precedent, prin reţete relativ accesibile, a scris tracknews.ro.

El a iniţiat o serie internaţională de competiţii ce depăşeşte azi 20 de evenimente anual, cuprinzând un campionat mondial în fiecare an, cu excepţia celui olimpic, 11 Grand Prix-uri, 5 Grand Slam-uri, un World Master etc., şi a implementat strategii de marketing care au crescut enorm imaginea judoului.

Altminteri un sport destul de greu "inteligibil" şi nu foarte strălucitor, judoul a devenit nu doar mai uşor de înţeles şi de privit, dar şi mult mai "consumat" de canalele media, astfel încât a ajuns generator de venituri.

La aceasta s-a adăugat modernizarea regulilor unui sport ancorat în rigori tradiţionale, fapt dificil, ce a generat opoziţie şi comentarii.

Toate au fost, însă, reduse la tăcere atunci când roadele - încasările de pe seama mediatizării competiţiilor, creşterea numărului de spectatori, premiile tot mai mari la concursuri - au devenit palpabile.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?