Marea vânătoare de imigranți în SUA. Anunț de ultima oră de la Casa Albă

Casa Albă
Casa Albă

Casa Albă neagă un document ajuns la presă, potrivit căruia va implica în capturarea imigranţilor ilegali Garda NaţionalăAdministraţia Trump a negat vineri după-amiază un document intern ajuns la presă, potrivit căruia este luată în considerare mobilizare a aproximativ 100.000 de militari ai Gărzii Naţionale pentru operaţiunile de capturare a imigranţilor ilegali din 11 state americane, inclusiv a milioanelor de persoane care nu locuiesc în apropierea graniţei dintre Statele Unite şi Mexic, transmite The Guardian.

Documentul intern se întinde pe 11 pagini şi cere o militarizare fără precedent a operaţiunilor de capturare a imigranţilor, care ar urma să aibă loc în 11 state americane, din Portland şi până în New Orleans. În această propunere sunt incluse doar patru state care au graniţă comună cu Mexic - California, Arizona, New Mexico şi Texas.

De asemenea, administraţai vizează alte şapte state, precum Oregon, Nevada, Utah, Colorado, Oklahoma, Arkansas şi Louisiana.

Guvernatorii vor avea o putere de decizie limitată, aceştia vor putea să-şi dea sau nu acordul cu privire la participarea trupelor statale la acetse operaţiuni, care îi vizează pe cei 11 milioane de imigranţi ilegali din Statele Unite.

Controversatul document intern a fost redactat de către secretarul pentru Securitate Internă, John Kelly.

Garda Naţională a participat anterior la operaţiunile de capturare a imigranţilor ilegali, dar doar de-a lungul graniţei mexicane. Militarii nu au fost niciodată desfăşuraţi pentru asemenea operaţiuni până în Oregon sau Louisiana, scrie News.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?