Marea Moschee din Capitală nu se mai construiește

 

Marea Moschee nu se mai construiește în Capitală. Motivul? Nu sunt bani, potrivit Realitatea TV. Muftiatul Cultului Musulman din România a decis să abandoneze proiectul și să înapoieze terenul statului român. Nu ca urmare a reacțiilor celor care s-au împotrivit proiectului, ci din motive financiare.

Cea mai mare moschee dintr-o țară creștină trebuia să fie înălțată pe un teren de 11 mii de metri pătrați, donat de Guvernul României în anul 2015. Pe lângă templul mohamedan, acolo urma să se construiască și o bibliotecă, două săli de curs pentru şcoala de weekend a copiilor şi o cantină socială.

Statul turc trebuia să suporte costurile de 3 milioane euro, însă promisiunile nu s-au mai concretizat. Oricum, declară chiar Iusuf Murat, construcția depăşea foarte mult bugetul pe care îl are instituţia şi pe care şi-l permite cultul musulman în acest moment. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?