Marea migrație a trolilor pro-Kremlin de pe Facebook pe VKontakte

O parte din postacii pro-Kremlin au dispărut de pe Facebook numai pentru a se regrupa pe o altă rețea de socializare, mai prietenoasă cu mesajele lor - VK (VKontakte) din Rusia.

 Acum câteva zile, pe site-ul think tank-ului Center for European Policy Analysis (CEPA) fusese publicată o analiză semnată de Corina Rebegea (fellow-in-residence) despre dispariţia trolilor pro-Kremlin din mediul de socializare Facebook de limbă română şi migraţia acestora spre reţele sociale alternative – VK (VKontakte).

„Aceasta pare să facă parte dintr-o migraţie mai largă de pe Facebook pe VK, răspândită la nivel mondial de către diverse grupări de extrema dreaptă, naţionaliste şi anti-occidentale“, se mai spune în analiză, ceea ce bineînţeles m-a determinat să pun întrebarea „Perit-au trolii pro-Kremlin de pe Facebook?“, parafrazându-l pe cunoscutul istoric român. Şi dacă da, de când au început să piară? De ce? Ce s-a întâmplat cu ei după imigrarea pe VK? etc. Acestea fiind doar câteva întrebări la care voi încerca să găsesc răspunsuri plauzibile, arată o analiză publicată de Adevărul.ro.

Articolul integral, AICI

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?