Marcel Ciolacu: „PSD este într-o zonă neutră precum Elveția”

 

Social-democrații așteaptă „neutri ca Elveția” finalizarea negocierilor dintre cele cinci partide pentru formarea noului Guvern minoritar. Aceasta este strategia PSD anunțată luni de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, până la formarea noului guvern liberal. Liderul PSD ia peste picior Opoziția și sugerează că toate pârghiile pentru votul în Parlament ar fi la „noua majoritate”, adică la cei care au votat la moțiunea de cenzură.

Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că PSD nu va interveni în niciun fel în negocierile partidelor pentru formarea Guvernului minoritar PNL și că noua majoritate are toate atuu-urile în Parlament.

„Nu este atributul Opoziției de a asigura cvorum (adică PSD - n.r.). Atributul de a asigura cvorum este al celor majoritari, cei majoritari sunt cei care au dat guvernul jos. (...) Nu e nevoie de acordul nostru. Dânșii sunt majoritari și se pot înțelege.

Despre blocarea înscrierii pe ordinea de zi a proiectelor propuse de PNL, Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu vrea să se implice în negocierile pentru noul guvern și va rămâne într-o „zonă neutră precum Elveția”.

Primul test al majorității parlamentare a eșuat după boicotul PSD și Pro România. PNL, USR și PMP nu au avut succes, luni, la Camera Deputaților cu introducerea pe ordinea de zi, pentru vot final, a unui pachet de legi care contează în negocierile pentru formarea noului guvern. Și asta pentru că Pro România și PSD și-au dat mâna și au boicotat, umăr la umăr, votul pentru acest pachet de legi. Pro România și PSD s-au abținut, iar UDMR nu a participat la vot.

„Am văzut și eu ce proiecte de legi au devenit deodată foarte interesante în acest nou context de formare a guvernului și am ținut să specific colegilor din cele 5 partide care au creat această nouă coaliție și majoritate în Parlamentul României  că  PSD rămâne în continuare consecvent și noi suntem într-o zonă neutră precum Elveția în acest moment. Și nu vrem să ne implicăm în negocierile dânșilor, aprobând anumite proiecte unora sau altora. Așa că noi ramânem în continuare, ne abținem și dânșii să-și continue negociereile pentru formarea noului guvern. (...) În comitetul liderilor se votează în funcție de ponderi, și în momentul în care s-a creat o nouă majoritate la moțiunea de cenzură atunci au suficiente voturi. Noi ne abținem în continuare până la formarea noului guvern. Întâi să se înțeleagă dânșii. NU vrem să stricăm negocierile celor 5 partide, vrem să stăm deoparte și dânșiii să se înțeleagă cât mai bine”, a mai spus Marcel Ciolacu, la Parlament.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Matei
21 Oct 21:13
Domnule PSD- ist traiesc in Elvetia de 40 de ani. A fi neutru nu inseamna sa fii nesimtit. sa furi din banii poporului care plateste taxe si impozite,sa-ti bati joc de justitie,de sanatatea oamenilor,de educatia copiilor,de cultura...etc.etc!
A fi neutru, in Elvetia ,inseamna printre altele, a cauta si gasi un consensus,un compromis, care sa poata sa rezolve problemele societatii,intre partide citeodata complect opuse. Daracesti politicieni lucreaza pentru populatie, pentru oamenii care ii aleg,nu pentru hoti si puscariasi...Sa spui ca PSD este neutru ca Elvetia este o insulta!
Răspunde
0 0
borfasi
21 Oct 14:52
Nu-ti e rusine ma sa mai iesi in fata si sa vorbesti a-ti furat tot ce era de furat .A-ti furat padurile tarii impreuna cu strainii si le-ati dat totul pe mana complicilor la jefuirea Romaniei.
Dece le-ati interzis padurarilor sa traga in hotii de lemne ?pentruca sunt trimisi de voi sa fure padurile.
A-ti distrus tara de nu o sa-si mai revina zeci de ani.HOTIOOOORRRRR!!!!!!!!
Răspunde
0 0
borfasi
21 Oct 14:49
Nu-ti e rusine ma sa mai iesi in fata si sa vorbesti a-ti furat tot ce era de furat .A-ti furat padurile tarii impreuna cu strainii si le-ati dat totul pe mana complicilor la jefuirea Romaniei.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?