Marcel Ciolacu: „Cea mai mare greșeală a PSD a fost îndepărtarea guvernului Grindeanu”

 

„Cea mai mare greșeală a PSD a fost îndepărtarea Guvernului Grindeanu”, consideră Marcel Ciolacu, vicepreședinte PSD și președinte al Camerei Deputaților. Ciolacu spune că de atunci a început „căderea” PSD și au urmat greșeli, care au dus în final la căderea guvernului prin moțiune de cenzură, în urmă cu o săptămână. 

Cea mai mare greșeală a PSD a fost moțiunea Grindeanu. A fost foarte greu de explicat, a fost foarte greu de înțeles și s-a văzut de atunci că există agende paralele. Între o conducere a partidului și partidul în sine”, a declrat Marcel Ciolacu joi seara, la TVR.

Despre moțiunea de săptămâna trecută, care a dus la căderea în Parlament a Guvernului Dăncilă, Ciolacu spune că este suma greșelilor PSD.

„A fost foarte multă presiune, poate foarte multe greșeli ale noastre, ale pesediștilor. Și a trecut pentru că a fost votată de pesediști, ăsta e adevărul. 

Este a doua moțiune care trece în Parlament. (...)

A mai trecut una, depusă de pesediști și tot trecută de PSD. A fost moțiunea împotriva domnului Grindeanu. Noi am avut o invenție care se pare că ne-a costat foarte mult. Părerea mea e că a fost o mare greșeală. Mi-o mențin în continuare. Și de atunci lucrurile nu și-au mai intrat în cadența lor. Pe urmă a venit și plecarea Guvernului Tudose. Aici sunt subiectiv, făcând în acel moment echipă cu domnul Mihai Tudose (Ciolacu a fost vicepremier - n.r.)

Și a venit această moțiune (prin care a căzut guvernul pe 10 octombrie n.r.), care a decontat toate aceste greșeli”. a explicat Ciolacu.

Cea mai mare greșeală a fost îndepăratarea guvernului Grindeanu. Dacă e un vinovat în toate cele întâmplate (trecerea moțiunii de cenzură și căderea guvernului Dăncilă - n.r.), noi avem mai mare vină decât Viorica Dăncilă, ea are cea mai mică vină”, a subliniat licerul PSD.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre Liviu Dragnea. 

Liviu Dragnea a fost un președinte bun, înțelegea partidul. Un om care a făcut și administrație, și politică la nivel mare, administrație și centrală și locală, și parlamentar.

Se pare că această temă, tema justiției a fost foarte prost gestionată. Foarte prost, nu prost”, a spus Ciolacu.

Despre „modificarea legilor justiției”, Ciolacu a declarat că  „ăsta e marele paradox sau marea minciună, tema a fost: se modifică legile să fie salvat Dragnea. S-a dovedit o temă falsă și chiar mincinoasă. Dar am încasat-o, au știut s-o speculeze, actuala putere, și s-a ajuns unde s-a ajuns”.

Ciolacu a avut aparent o relație bună cu Liviu Dragnea. Apărea în martie 2017 alături de liderul PSD şi premierul Sorin Grindeanu la pescuit de ştiucă. După un an, era de partea dizidenților din PSD. 

A fost aproape să devină ministrul Dezvoltării în Guvernul Sorin Grindeanu, ]n ianuarie 2017, dar a pierdut funcţia în favoarea lui Sevil Shhaideh, om „mai de încredere” pentru Dragnea. A fost numit apoi, în iunie 2018, vicepremier fără portofoliu în cabinetul Tudose, pentru șase luni, pentru că Tudose a demisionat după conflictul cu Liviu Dragnea generat de Carmen Dan.

În septembrie 2018 a semnat scrisoarea celor care cereau demisia lui Liviu Dragnea. Deşi era în grupul contestatarilor, a reuşit să păstreze aparenţele unei relaţii bune şi cu Liviu Dragnea. Deşi criticii lui Liviu Dragnea, precum Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, au fost excluşi din PSD, Marcel Ciolacu a rămas în partid.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ce reforma ar fi făcut dl Grindeanu,ar fi plăcut la hastagi
18 Oct 07:00
Dl„Ultima Greseală” fiti român verde,de ce nu spuneti că salvarea vine de la Ludovic Orban ?Păcătuiti ca toți politrucii de dreapta ,acuzati pe cei multi ca primesc,dar nu dati si soluția sa crească puterea de ale onora drepturile,prin tăierea veniturilot colosaale ale multinaționaleleor si nu numai.Câte miliarde se transferă din România,ca din Dacia ,devenită provincie roamnă s-au transferat peste 10.000 de tone de aur.Cîte consulate asigura alegerea lui nen-tău si cât ne costă votul emigratei ,ca salariile consulilor le plătesc e.Vaniti,boiri dv ,cu soluții de cresterea veniturilor,nu de scăderea drepturilor.Apropo,pensionarii de azi au făcut ce vindeti voi azi.?Ce reformator ar fi fost dl Grindeanu,dac reusea sa se mențină !
Răspunde
0 0
Ultima greseala !
18 Oct 04:37
Sa iti vinzi tara si poporul, sa il saracesti si sa il umilesti, sa imprumuti bani de la straini pe care sa ii cheltui pe autobuze turcesti in timp ce romanii se omoara de saracie, sa platesti bugetarii cu mii de euro in timp ce privatii nu cistiga mii de lei, sa numesti si sa inputernicesti turme de analfabeti puturosi si cocote nesimtite pe sume imense platite de saracul popor ....
Răspunde
0 0
Ne chiamă ritmul să dansăm ?
18 Oct 03:20
Politicienii nostrii,mă inhibă!Doamna prim zice ca PSD a pierdut alegerile europarlamentare -cu un om in minus ,asta e catastrofa ?-pentru ca propaganda nu a lăudat destul realizările guvernării;dl pesedinte al CD zice ca guvernul Grindeanu a dat dovadă de curaj civic ,atunci când a dat si anulat OUG nr 13,care stabiliza lupta politic ,si,fiind astfel ,de partea hastagului cu hintergraundul său,deci,nu trebuia schimbat-nu asa dle presedinte- ,fiind o greseală , a dlui Dragnea ,desigur.Nu domnilor ,poporul sancționează nu ce ai făcut si ceea ce nu ai făcut .Guvernele PSD n-au stabilizat luptele politice pe teme social economice si le-a orientat spre lupte de stradă ,în care cîstiga cei ce le-au organizat in taină,potrivit unor indrumări oculte.Dl Iordache a vrut să scoată din râca politică gogorita corupției ,si dl Grindeanu a mentinut-o până ce s-a transformat in motiune.Deci calamitaea vine de aici,nu de la dl Ponta 1
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?