Managerii maternităţii Giuleşti contraatacă: Închiderea unităţii e o măsură pripită

 
Managerii maternităţii Giuleşti contraatacă: Închiderea unităţii e o măsură pripită / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Managerii maternităţii Giuleşti contraatacă: Închiderea unităţii e o măsură pripită / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Managerii maternităţii Giuleşti contraatacă: Închiderea unităţii e o măsură pripită / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Managerii maternităţii Giuleşti contraatacă: Închiderea unităţii e o măsură pripită / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Managerii maternităţii Giuleşti susţin că unitatea spitalicească poate fi redeschisă foarte repede, pentru că situaţia infecţiei cu stafilococ auriu a fost tot timpul sub control, iar dimensiunile ar fi fost exagerate. De altfel, ei au contestat decizia de blocare a internărilor, afirmând că o măsură atât de dură nu se impunea, în condiţiile în care nu au apărut rezultatele noilor analize făcute asupra personalului.Medicul epidemiolog Sergiu Tasinschi susţine că ceea ce s-a întâmplat la spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. dr. Panait Sârbu" este rezultatul unei conjuncturi nefavorabile în sistem, pentru că în octombrie trei maternităţi importante din Capitală, Filantropia, Malaxa şi Polizu, şi-au restrâns activităţile.

"Am cerut o întrunire de urgenţă, pentru că eram sufocaţi de numărul de cazuri, s-a luat decizia ca fiecare şef de secţie, fiecare asistentă şefă să-şi întâlnească măsurile de igienă. În octombrie au fost 380 de naşteri, cu aproximativ 20% mai mult decât într-o lună normală", a spus acesta. 

Pe 7 noiembrie, maternitatea Giuleşti era deja suprasolicitată, iar în acea zi, în urma unei şedinţe a conducerii, s-a decis testarea personalului pentu stafilococ. "A fost testată toată secţia nou-născuţí, 57 de persoane, dintre care 15 erau purtători sănătoşi de stafilococ," a declarat Sergiu Tasinschi.

Medicul susţine că din cazurile de copii cu stafilococ auriu care au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu este posibil ca trei să aibă legătură cu maternitatea Giuleşti. 

Mărturia cutremurătoare a unei mămici care a născut la Maternitatea Giuleşti

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?