Managerii din construcții și comerț anticipează creșteri spectaculoase de prețuri(INS)

 
Alimentele din comert iti pot imbolnavi familia. Invata sa alegi produsele lactate si pestele
Alimentele din comert iti pot imbolnavi familia. Invata sa alegi produsele lactate si pestele
FOTO: nutmums.com

Managerii din construcții și comerțul cu amănuntul anticipează creșteri de prețuri, se arată într-o anchetă INS privind tendințele în evoluția activității economice în perioada ianuarie - martie 2019. Aceeași anchetă relevă o relativă stabilitate a numărului de salariați în industrie și servicii.

Industrie 

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creșteri de prețuri la  fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice (sold conjunctural +18%) și cele de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +17%). , 

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

Construcții 

Potrivit estimărilor din luna ianuarie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -13%). Managerii estimează, de asemenea, scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -11%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +16%).

 

 

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de scădere moderată a activităţii economice (sold conjunctural -9%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural -5%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +21%).

Servicii

Conform estimărilor din luna ianuarie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +10%)

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?