Mamele sunt nevoite să își dea copiii, în Venezuela, unde criza ia proporții dramatice

 

Criza din Venezuela este tot mai neagră, iar familiile sunt în imposibilitatea de a se mai întreține. Copiii sunt de multe ori victime sigure, arată un reportaj BBC.Venezuela traversează una dintre cele mai negre crize umanitare, potrivit ONU. Sărăcia extremă afectează 40%n din populație, numărul morților din cauza malnutriției crește constant și milioane de oameni au părăsit țara în ultimii doi ani.

Mulți cetățeni și observatori internaționali dau vina pe politicile președintelui Nicolas Maduro. Suporterii săi arată cu degetul spre opoziție și spre forțele străine care au impus sancțiuni Venezuelei, inclusiv SUA.

Mamele și copiii sunt printre cei mai loviți de criză.

”Acasă la noi era uneori mâncare, dar niciodată suficientă”, spune pentru BBC un copil care trăiește pe stradă.

Experții spun că mâncarea a devenit o sursă de conflict în familii.

”Am plecat de acasă pentru că mama nu mă trata cum trebuie. M-am săturat de asta, dar am și vrut ca frații mei să aibă suficientă mâncare”, mărturisește un alt tânăr aflat pe stradă.

Organizațiile de caritate au semnalat o creștere semnificativă a numărului copiilor care trăiesc pe străzi sau fără familii.

”Am văzut o creștere de 40-50% a numărului copiilor din cele două adăposturi pe care le administrăm”, spune Leonardo Rodriguez, directorul unei astfel de asociații, Casa del Bosco.

Criza, spune specialiștii, le împinge pe femeile însărcinate să ia decizii drastice. Maria, o femeie însărcinată intervievată de BBC, a decis deja să își dea copilul pentru adopție. Maria a încredințat deja trei din cei cinci copii altor familii pentru că pur și simplu nu mai are bani să îi întrețină.

Familiile numeroase se descurcau, înainte de criză. Acum este imposibil. Totul e greu de găsit, inclusiv contraceptivele.

Judith este o altă femeie care și-an dat copilul. ”Am făcut asta pentru a-mi hrăni ceilalți copii”, spune femeia, pentru BBC.

”Mă simt groaznic că nu sunt cu ea”, spune femeia, plângând. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?