Maia, un câine ca-n filme. Sunt doar 10 ca ea în România

 
Câinele Maia şi Petrică
Câinele Maia şi Petrică
Câinele Maia şi Petrică Câinele Maia şi Petrică

Viaţa unui tânăr din Paşcani va fi mai uşoară. El a primit un labrador-ghid, dresat special să ajute persoanele nevăzătoare. Labradorul se numeşte Maia şi este singurul exemplar din Moldova. În ţară sunt, în total, zece câini cu abilităţile Maiei.
 

Maia a fost adusă de la Satu Mare unde o organizaţie dezvoltă un program special de dresaj pentru patrupede, care sunt învăţate să ajute persoanele nevăzătoare.
 
Ea a fost dată lui Petrică, un tânăr în vârstă de 35 de ani din Paşcani. Maia îl va însoţi peste tot, pe stradă, la magazin, prin parc etc.
 


Petrică spune că a avut mult noroc. Din momentul în care a auzit de asociaţie, el a luat contact cu reprezentanţii acesteia şi şi-a spus durerea. Spre surpinderea sa, în câteva săptămâni a fost anunţat că o va primi pe Maia, scrie bittv.ro.

Acomodarea labradorului cu Petrică va dura câteva săptămâni, perioadă în care Maia va învăţa traseele bărbatului.

Ca Maia sunt doar zece câini în România. Pregătirea lor durează doi ani şi sunt antrenaţi să fie blânzi şi echilibraţi.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?