Maia Morgenstern: Dacă ne tot ascundem vârsta prin operaţii estetice, în curând nu vom mai avea babe

 

Zi aniversară pentru actrița Maia Morgenstern. Astăzi, de 1 mai, marea doamnă a filmului românesc împlinește 55 de ani. Într-un interviu acordat pentru adevărul.ro, Maia vorbește despre copilărie, teatru, film dar și despre sutele de personaje pe care le-a interpretat.Într-un larg interviu acordat jurnaliștilor de la adevărul.ro, Maia Morgenstern povestește cum își petrecea în copilărie ziua de naștere.

„Pe mine m-a afectat această sărbătoare care cade de ziua mea de naştere, în sensul că nu puteam duce bomboane la şcoală, fiind o zi liberă. Era singura mea supărare. În rest, întotdeauna, am petrecut frumos de ziua mea, am aşteptat oaspeţi cu mare drag de ziua mea”, își amintește actrița.

Cunoscută pentru simplitate, actrița a declarat că nu o perie vârsta de 55 de ani.

„De ce să-mi ascund vârsta? Dacă ne tot ascundem vârsta prin operaţii estetice, în curând nu vom mai avea babe în ţara asta. Vom fi o ţară fără babe. Nu trebuie să ducem lipsă de babe şi de moşi, sunt şi ei necesari”, spune Maia Morgenstern.

Actrița a subliniat și importanța rolurilor pe care le-a jucat de-a lungul carierei:

„Consider o şansă faptul că m-am întâlnit cu eroine de facturi diferite, de vârste diferite, teribil de neasemănătoare, astfel încât sper că nu mă aflu în pericolul de a fi etichetată, de a fi folosită doar într-un singur gen de personaje.”

Maia Morgenstern s-a născut în București, într-o familie evreiască. A studiat la Academia de Teatru și Film iar debutul în cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul „Prea cald pentru luna mai“. 

A cunoscut celebritatea cu rolul Nelei din filmul „Balanţa", în regia lui Lucian Pintilie, iar la nivel internaţional, a devenit cunoscută în 2004, prin rolul Maria, din controversata peliculă „Patimile lui Hristos", a lui Mel Gibson. 

Actriţă a Teatrului Evreiesc de Stat, a jucat în producţii independente la Teatrul Luni şi Compania D'Aya, iar, din 1990, a început să joace la Teatrul Naţional Bucureşti. Din 2012, a preluat conducerea Teatrului Evreiesc de Stat.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?