Mai multe state europene vor trimite experţi în Italia să verifice starea clădirilor după cutremur

 
Foto: lastampa.it
Foto: lastampa.it
Experţi din mai multe state europene vor sosi în Italia la începutul săptămânii viitoare pentru a evalua starea clădirilor după cutremurul de luni din centrul Italiei, care a provocat până în prezent moartea a 291 de persoane, a anunţat sâmbătă Comisia Europeană.
La cererea Italiei, care a solicitat ajutorul statelor vecine, "Grecia, Germania, Franţa, Spania şi Suedia au propus deja (să trimită - n.r.) experţi tehnici prin intermediul Mecanismului Comunitar pentru Protecţie Civilă", a anunţat Comisia într-un comunicat. "Alte oferte sunt aşteptate în timpul zilei", a adăugat CE.

Aceste state au propus "zece experţi specializaţi în stabilirea stadiului în care se află clădirile după cutremure", a precizat instituţia europeană. Specialiştii "vor ajunge la Roma la începutul săptămânii viitoare".


Mecanismul European pentru Protecţie Civilă este un sistem de informare, supraveghere şi coordonare al cărui scop este să faciliteze cooperarea între statele europene pentru a ajuta ţările afectate de catastrofe naturale.

În plus, guvernul italian a solicitat şi fonduri din partea CE pentru a putea face faţă consecinţelor seismului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?