Mai ai 3 zile la dispoziție să salvezi o viață!

 

Paula, o mamă de 27 de ani, aştepta cu entuziasm să fie mămică, iar vestea că va avea gemeni a bucurat-o foarte mult. Nu ştia că la 31 de săptămâni va naşte prematur, iar unul dintre bebeluşi va avea şanse minime să supravieţuiască.

Alex cântărea 1400 de grame, iar Andrei, cel mic, doar 1050 de grame. După aproape 2 luni de terapie intensivă şi locuit în incubator, Alex a plecat acasă cu mama lui, iar Andrei, mai mic şi mai vulnerabil, a trecut prin 2 crize. Medicii nu-i mai dădeau şanse de supravieţuire, însă el şi-a revenit şi a mai stat încă 2 luni în terapie intensivă până a plecat acasă.

De curând, cei doi gemeni au împlinit 1 an şi au suflat în prima lor lumânare de tort. Amândoi au evoluat bine, le-au apărut dinţişorii şi merg în picioare. Deşi Andrei este în continuare puţin mai mic în greutate decât frăţiorul lui, este sănătos şi creşte frumos. Sunt doi copii puternici, jucăuşi, deja cei mai buni prieteni.

Prematuritatea este cauza principală a mortalităţii infantile în România. Pierdem în medie 1.700 de bebeluşi pe an. Aceste cifre situează ţara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de  8,5 la 1000 de copii născuţi vii.

Organizaţia Salvaţi Copiii estimează că o treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Salvaţi Copiii continuă programul de reducere a mortalităţii infantile şi îşi propune anul acesta să doteze încă 15 maternităţi. Până acum, peste 4,8 milioane lei au fost investiţi în 54 de spitale în 33 de judeţe, prin sprijinul companiilor şi al persoanelor fizice.

Pentru a da o șansă la viață copiilor născuți prematur din orice colț al țării, este nevoie însă de continuarea acestor eforturi. De aceea, Salvați Copiii are în plan dotarea altor 15 maternități în perioada următoare, și, în acest scop, lansează un apel către publicul larg de a redirecţiona 2% din impozitul pe venit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.

Vă invităm să susţineţi şi în acest an această cauză, prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit pentru echiparea maternităţilor cu echipamente performante.  Găsiţi formularul precompletat la http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006.  Acesta trebuie completat cu datele personale, semnat şi depus personal la administraţiile financiare sau trimis prin poştă, cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2015.

Mai aveţi 3 zile să transformaţi 2% din impozitul pe venit în 100% viaţă pentru copii!

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?