Magistraţii ies la atac şi contestă impozitarea pensiilor speciale

 
Pensia specială, refuzată prin declarație notarială
Pensia specială, refuzată prin declarație notarială

Magistraţii se revoltă pe tema impozitării pensiilor speciale. "Motivul ce ni se oferă, și anume cel al „secătuirii” bugetului statului, nu a fost însoțit de nicio analiză, de nicio cifră, de nicio prezentare concretă", au afirmat reprezentanţii asociaţiilor de profil, potrivit Realitatea TV. Măsură impozitării, fără detalii foarte clare, a fost anunţată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. 

Şi Consiliul Superior al Magistraturii a criticat dur măsura anunţată de Ministerul Finanţelor, precizând că un asemenea demers ar afecta grav statutul magistratului.

Totodată, CSM aminteşte că funcția de magistrat este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția celor didactice din învățământul superior. 

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a anunţat o „taxă de solidaritate” impusă asupra tuturor pensiilor mai mari de 10 000 de lei. Singurele pensii mari care ar urma să fie "scutite" de tăieri sunt cele ale parlamentarilor şi militarilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
bese
01 Aug 15:07
pensiile speciale nu impozitate ci eliminate,Banii sunt din bugetul de stat tot din impozite si contributii ale celo ce platesc,prostimea, care dupa ani multi si grei de munca au pensii in bataie de joc.
Răspunde
0 0
mihai
19 Jul 17:25
Si, totuși, pensiile parlamentarilor rămân intacte.
Răspunde
0 0
Dumitru Dumitru
19 Jul 14:25
Lăsați pe alții, care nu sunt asa avarii.Nu va condamna nimeni la pedeapsa de.afi magistrați.Daca s-ar digital să meseria dumneavoastra,câțiva programatori buni cu legile in fata ar face un program mult mai bun decat ce aberatii de sentințe dati Ati vazut ca si cel mai mare artist din lume ,a fost învins de un computer.
Răspunde
0 0
Ionita
19 Jul 13:49
De ce ,, domnilor '' magistrati va credeti mai presus decat orice profesie? Sunteti super zei? De ce sunteti mai importanti decat medicii, decat profesorii, decat inginerii... Platiti in timpul activitatii impozit, asigurari de sanatate, contributie la pensie!!?? Achitati-va toate aceste obligatii, ca orice locuitor al acestei tari, planete si apoi veti primi pensia cuvenita in raport cu cat ati cotizat.
De ce trebuie sa vi se dea asa salarii mari? Sa nu fiti coruptibili? Dar de competenta ati auzit? nu cred! Rusine! De aceea merge tara asta asa de prost! Din cauza ,, dreptatii'' pe care o impartiti voi!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?