MAE, primul răspuns după donaţia de 100 de euro a Ambasadei Rusiei, pentru "Cuminţenia Pământului"

 

Ministerul Afcerilor Externe a transmis marți că apreciază contribuția Ambasadei Federației Ruse la recuperarea patrimoniului național românesc, menționând, însă, că pare "mai puțin explicabilă" asocierea acestui demers cu un mesaj media asumat de misiunea diplomatică rusă și care promovează 'o viziune proprie asupra unor capitole din istoria relațiilor bilaterale'.

Redăm, în continuare, comunicatul de presă transmis de MAE:

"Apreciem contribuția Ambasadei Federației Ruse la recuperarea patrimoniului național românesc și o încurajăm să continue această abordare. Totodată, încurajăm susținerea campaniei de către orice actor public sau privat, în spiritul respectului pentru valorile culturale ale poporului român.

Pare însă mai puțin explicabilă asocierea acestui demers cu un mesaj media, asumat de Ambasada Federației Ruse, mesaj care promovează o viziune proprie asupra unor capitole din istoria relațiilor bilaterale. Aceasta cu atât mai mult, cu cât este vorba de un domeniu despre care cea mai în măsura să se pronunțe este Comisia comună de istorici româno-rusă al cărei obiectiv este tocmai discutarea aspectelor care țin de istorie, în vederea consolidării încrederii reciproce.

Pentru informații legate de campania oficială derulată de Ministerul Culturii, vă invităm să vizitați pagina de internet www.brancusiealmeu.ro", se arată în document.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?