MAE condamnă noul test cu rachetă al Coreei de Nord

 

Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord, marți, în Marea Japoniei. Diplomația românească consideră că aceasta este o gravă amenințare la adresa păcii și securității regionale și internaționale.

”Acțiunile repetate, provocatoare și periculoase ale Republicii Populare Democrate Coreene încalcă în mod continuu și flagrant Rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, ignorând numeroasele apeluri ale comunității internaționale de a sista activitățile ilegale privind programul nuclear și balistic.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează îndemnul către Republica Populară Democrată Coreeană de a înceta escaladarea tensiunilor și de a manifesta deschidere pentru angajarea într-un dialog credibil și consistent cu comunitatea internațională”, transmite ministerul prin intermediul unui comunicat.


Ministerul mai scrie că țara noastră își exprimă ”întreaga solidaritate” față de Coreea de sud și Japonia și că rămâne angajată în sprijinirea eforturilor dedicate respectării normelor internaționale, detensionării situației în regiune, restabilirii păcii și securității în Peninsula Coreeană.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?