MAE condamnă atacurile din Golful Oman

 

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacurile recente asupra unor nave civile din Orientul Mijlociu.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă, 'în termenii cei mai categorici', atacarea unor nave civile în Orientul Mijlociu şi îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de atacurile produse în 12 mai şi 13 iunie împotriva unor nave destinate transportului de ţiţei şi produselor petroliere, precum şi a unei ambarcaţiuni de mărfuri.

"Aceste acţiuni repetate pun în pericol siguranţa navigaţiei în Golf şi Marea Omanului şi, pe fondul tensiunilor deja existente în regiune, pot conduce la destabilizarea semnificativă a securităţii în zonă, cu efecte inclusiv asupra economiei la nivel mondial. Ministerul Afacerilor Externe consideră că nu există nicio justificare pentru respectivele acţiuni şi condamnă în termenii cei mai categorici atacarea unor nave civile aflate sub pavilionul a diverse ţări. Pe această cale, Ministerul Afacerilor Externe consideră imperios necesară menţinerea libertăţii navigaţiei în apele internaţionale şi respectarea legislaţiei internaţionale în domeniu", se arată într-un comunicat al MAE transmis, sâmbătă, Agerpres.

Echipajele a două petroliere au fost evacuate, joi, de pe vasele lor în flăcări în Golful Oman, după ce petrolierele au fost ţinta unui atac, potrivit armatorului japonez al uneia din nave.

Acest incident, al doilea într-o lună în zona Golfului, o cale maritimă strategică, survine într-un moment de tensiune crescută între Teheran şi Washington, care a acuzat Iranul că s-ar fi aflat în spatele primului incident din luna mai.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?