Macron: Europa funcționează prost. E făcută pentru câștigători, în conclave închise s-a terminat

 
Președintele Franței, Emmanuel Macron
Președintele Franței, Emmanuel Macron

"Îmi asum acest discurs al măreției", a spus președintele Franței, Emmanuel Macron, sperând ca țara sa să redevină o "mare putere", iar Europa "să regăsească miezul suveranității"."Cred în Europa, de aceea sunt un european lucid, deci critic. Astăzi, Europa funcționează prost, uneori chiar rău, pentru că de zece ani am pierdut firul. În 2005, am cunoscut sfârșitul unei Europe, care putea să se edifice la adăpostul popoarelor. Și Brexitul nu este decât o altă expresie a acestui fenomen. Europa este făcută doar pentru câștigători, în conclave închise s-a terminat. Aceasta nu va face ca Europa să avanseze. Vreau o Europă ca un continent de dimensiunea puterilor americană și chineză", a afirmat Macron, pledând în același timp pentru reforme ample, pentru a depăși "imixtiunea birocratică" și a "regăsi standarde comune în materie socială, fiscală și de mediu", conform agerpres.ro.

Fără o transformare economică și socială, să uităm de măreție", a subliniat președintele francez, insistând pe necesitatea de a apăra "mândria" valorilor europene.

Întrebat despre riscurile unei divizări ca urmare a criticilor sale față de poziția Poloniei cu privire la problema lucrătorilor detașați, șeful statului francez a asigurat că are o "abordare clară": "De a vorbi cu toți și a spune lucrurilor pe nume".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?