Măcel printre oi: un urs uriaş a ucis zeci de animale, în zona Râşnov

Panică printre ciobanii din zona Râşnov, după ce un urs a sfâşiat zeci de ori, într-o singură. Oamenii cer ajutorul autorităţilor, pentrtu că animalul este atât de mare, încât nici câinii de stână nu-i pot face faţă, anunţă TVR.Stâna familiei Blebea din Râșnov a fost atacată de doua ori în ultimele zile. Ursul a omorât 40 de mioare și a fugit. Oamenii au încercat să-l gonească cum au putut.

Proprietarii oilor au anunțat Garda Forestieră şi Garda de Mediu,  precum și un medic veterinar a venit să constate pagubele, dar formalitățile de despăgubire vor mai dura.

Ursul e specie protejată, iar procedura impusă de Ministerul Mediului nu permite omorârea animalului decât cu aprobare şi într-un cadru instituţional.

Urșii au atacat stâne și gospodarii în mai multe sate din Țara Făgărașului, dar și în alte zone, precum Fundata. În tote cazurile, oamenii s-au aparat mai mult singuri.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?